Ervaring bij Wellness Kliniek Genk

Beoordeling Lipofilling

63

“Nauwelijks resultaat van lipofilling van de borsten a €3700 ”

Teleurstellend resultaat na lipofilling van de borsten, kosten 3700€ incl BTW excl reiskosten en gaine (€107). Er wordt gezegd dat het resultaat een cup groter zal zijn maximaal. Van de geïnjecteerde vetcellen zal als je geluk hebt 90% blijven, als je pech hebt 40%. Ik heb denk ik heel veel pech want ik denk dat er maar 10% is gebleven... Ik draag nog dezelfde beha, 70A. Een cosmetisch/plastisch chirurg heeft een inspanningsverplichting, geen resultaatsverplichting dus als het resultaat slecht is, heb je gewoon pech en krijg je niet een nieuwe operatie of restitutie of iets dergelijks. Ik wist dat wel maar je gaat ervan uit dat er 40-90% volumeretentie is (systematic review van dr Groen over Autologous Fat Transfer zegt dat er na een jaar gemiddeld 61% volumeretentie is, dus die 40-90% is een reëel cijfer wat pre-operatief werd geschetst).
De tevredenheidsenquete wordt door de Wellness kliniek 2 weken na de operatie verstuurd maar het blijvende resultaat kan je pas beoordelen na 6-12 weken. Ik denk dat de tevredenheidscijfers van de kliniek voor lipofilling daardoor hoger uitvallen dan als de enquête na drie maanden gedaan zou worden.
Positief: de website voor de boeking en betaling is goed, je kan een datum kiezen. Het baliepersoneel en verplegend personeel is zeer vriendelijk. De anesthesioloog ook. Het gebouw is fraai, de wachtkamer is luxe. De operatieverdieping oogt keurig. Ik had het geluk op een éénpersoonskamer te mogen, omdat die vrij was. Normaliter moet daar extra voor betaald worden. Na de OK liep een verpleegkundige nog mee naar de auto. Er is blijkbaar een keer een incident geweest waardoor ze nu je vertrek tot aan de auto begeleiden.
Negatief: ik werd twee uur later dan de afspraak was, pas binnengeroepen. De planning voor de OKtijd werd de avond van tevoren nog twee keer gewijzigd per e-mail, waarbij ik ineens drie uur eerder moest komen voor de OK dan oorspronkelijk gepland.
De informatievoorziening op de site is vooral gericht op borstvergroting door protheses.
Ik wist niet dat ik een sportbeha mee moest nemen. Ik wist wel dat ik een gaine zou moeten kopen op de dag van de OK.
Na de OK is er goede en lieve zorg door verpleegkundigen. De arts heb ik niet meer gezien of gesproken. Vanwege het tegenvallende blijvende volume was ik benieuwd hoeveel vetvolume was geïnjecteerd. Per e-mail wilde ik m'n dossier opvragen. Het opvragen van m'n dossier zou €40 ex BTW kosten maar volgens de Belgische wet mag het maximaal €25 kosten (max €0,10 per kopie). Bij de nacontrole wilde dr Damen daar niet op ingaan.
Het is een vereiste dat er een begeleider mee is op de dag van de OK. Ik dacht dat diegene me zou moeten brengen en weer zou moeten ophalen. De informatievoorziening van de site tov de e-mails is hierin niet geheel duidelijk. De begeleider moet volgens de arts echter de gehele tijd in de kliniek blijven tijdens de OK maar van het baliepersoneel mocht zij gelukkig wel even de stad in. Ik denk dat het duidelijker vermeld moet worden in de algemene informatie op de website zodat voordat je overgaat tot reserveren weet dat je een begeleider de hele dag mee moet nemen.
Tijdens het consult gesprek moet je een aantal papieren ondertekenen maar eigenlijk is er te weinig tijd om op dat moment goed door te lezen. Ik zou dit liever in de wachtkamer even op m'n gemak hebben willen doorlezen.
Het nacontrole gesprek en het parkeren is gratis. Bij de nacontrole werd gezegd dat het per persoon verschilt hoe goed de vetcellen blijven of niet. Het is dus weinig zinvol voor mij om de operatie nogmaals te laten doen. Er zal dan maar weer weinig blijvend volume bij komen.

S
Sab

Kliniek: Wellness Kliniek Genk

Specialist: Luc Damen (Plastisch Chirurg)

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 10Telefonische bereikbaarheid
  • 9,0Klantvriendelijkheid
  • 7,0Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 3,0De behandeling
  • 8,0Persoonlijke service
Sab beveelt deze kliniek niet aan

02 mei 2019

Geen reacties

2

Wat zijn je gegevens

of

Vergelijkbare beoordelingen van Wellness Kliniek Genk

10
17 maart 2017 Lipofilling
“ Beoordeling Wellness Kliniek Genk (Behandeling: Lipofilling) ” Wim

Alles is beter meegevallen dan verwacht. Ben zeer tevreden.