Ervaring bij Care Clinic Cosmetic Surgery

Beoordeling Maagballon

41

“Maagballon, geen positieve ervaring”

Vooraf miste ik de ervaringen van andere, daarom hoop ik met mijn ervaring mensen wijzer te laten worden alvorens zij beslissen.

Maagballon laten plaatsen bij kliniek Diana Gabriels. Na een intake was ik overtuigd dat dit mijn ondersteuning moest zijn bij een definitieve verandering op het gebied van afvallen. De informatie die ik kreeg tijdens het consult was het enige. Verdere informatie kreeg ik niet, waardoor ik wat onzeker was over hoe alles zou lopen.

Eenmaal in de kliniek in Belgie (waar de ballon geplaatst wordt) kreeg ik alle informatie. Uiteindelijk was dit andere informatie dan ik in Barendrecht had gekregen, bijvoorbeeld dat de behandeling maar 20 min duurde ipv uren omdat er nog een foto gemaakt zou moeten worden. In dit geval was het dus positiever, maar vond het wel vreemd dat in de kliniek bij Diana er andere informatie werd gegeven. Evenals dat vet eten nooit kan met een ballon (goede stimulans natuurlijk, maar de arts gaf aan dat dit onzin was)

Het plaatsen is inderdaad niet fijn, voor mij goed dat ik van te voren niet wist hoe dit zou voelen. Toen de ballon eenmaal zat begon de misselijkheid na een uurtje in de auto. De eerste paar dagen onwijze last gehad van misselijkheid. Erger dan de verhalen doen geloven. De eerste week heb ik niets kunnen eten en ook niets kunnen ondernemen. Hou dus rekening met dat je langer dan 3 dagen nodig hebt om te herstellen!

Deze periode gingen de kilo's had. -5kg in een week.
Daar bleef het bij...
Daarna bijna niet meer afgevallen. Wel 4 maanden lang onwijs veel negatieve bijwerkingen, heel veel maagzuur en hele dagen misselijk en spontaan overgeven.
Eén dag zonder medicatie is niet te doen, flink ziek wanneer je het een dag vergeet.
Uiteindelijk bleek de ballon bij mij averechts te werken. In plaats van dat de maag de prikkel krijgt altijd vol te zitten, heeft mijn maag de ballon "geaccepteerd", waardoor ik nooit meer het gevoel had vol te zitten. Wanneer ik niet at werd ik misselijk omdat ik iets moest eten. Maar soms at ik teveel (uit angst dat ik te weinig at), waardoor het eten er direct weer uitkwam.

4 maanden lang geen prettige ervaren en weinig kilo's verloren. Onwijs jammer.

Daarnaast ook geen voedingsondersteuning en geen voedingsplan, zoals wel beloofd wordt door de praktijk.

Het enige positieve vond ik eigenlijk Chris. Chris is een ontzettend aardige man die alles (bij de terugkom consulten) goed en duidelijk uitlegt. Met hem zou je eigenlijk van te voren de kennismaking moeten hebben.

Na 4 maanden liep mijn ballon inderdaad leeg, maar ook hierbij liep het bij mij anders dan de bedoeling was. Omdat ik (zoals heel vaak) plotseling midden in de nacht moest overgeven, kwam de lege ballon meezetten... Deze ballon bleef hangen in mijn keel, waardoor er een stikkend gevoel bij kwam kijken. In deze stress heb ik de kliniek midden in de nacht gebeld. Dit was allemaal nog onwijs lastig, omdat de mevrouw die ik aan de lijn kreeg vertelde dat het niet kon dat mijn ballon in Belgie was geplaatst via Diana Gabriels. Na heel wat uitzoekwerk ( en ik redelijk in paniek) kreeg ik Diana zelf aan de telefoon. Het eerste dat zij vroeg was hoeveel ikw as afgevallen (deed dat er toe terwijl ik in paniek was door de ballon??) Aangegeven dat dit ongeveer 5-6 kilo was. Waarop haar eerste antwoord was dat ik het allemaal niet goed heb gedaan. (fijn om te horen wanneer je in paniek bent). Daarna gaf ze aan dat ik ook helemaal geen ballon moest nemen, maar een sleeve. (Leuk om te horen op zo'n moment, dag €3200,-). Uiteindelijk gaf ze aan dat ik niet kon stikken en veel moest drinken.
De volgende ochtend is de ballon gelukkig weer gezakt. Hoe de ballon mijn lichaam heeft verlaten heb ik uiteindelijk niet gemerkt.

Mijn ervaring met zowel de kliniek als de ballon zijn dus weinig positief. Er wordt veel beloofd (voedingsschema's enz), maar weinig waargemaakt. De informatie van te voren was zeer beperkt en veel klopte niet.
-6kg na 4 misselijke maanden (waarbij ik de laatste paar weken de ballon echt liever zag verdwijnen dat blijven zitten).

Ik ben helaas veel geld kwijt, wat tegenstrijdige adviezen van de kliniek wijzer en mijn kilo's zijn niet echt verdwenen. Voor mensen die twijfelen om dit te doen, zou ik het zeker niet aanraden. Steek je geld in een personal trainer en voedingsadvies, met de ballon kom je niet veel verder en voel je je weken/maanden lang onwijs slecht. Dat is mijn ervaring en ik hoop dat ik hierbij mensen voor wie dit ook veel geld is dubbel kan laten nadenken of dit wel de juiste manier is.

A
Anonieme gebruiker

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 8,0Telefonische bereikbaarheid
  • 6,0Klantvriendelijkheid
  • 7,0Het consultgesprek
  • 6,0Deskundigheid medische staf
  • 1,0De behandeling
  • 7,0Persoonlijke service
Helaas zijn de cijfers momenteel niet beschikbaar
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek niet aan

24 juni 2020

Aanbevolen klinieken in de buurt

Vind aanbevolen klinieken in jouw stad

Hulp nodig bij het vinden van de juiste kliniek?

In 3 stappen helpen onze experts je verder