Ervaring bij Kliniek Veldhoven

Beoordeling Schaamlipcorrectie

10

“Zo ontzettend blij dat ik deze keuze heb gemaakt voor mezelf!”

Al ongeveer 8 jaar had ik last van het probleem dat een van mijn binnenste schaamlippen te lang was. Dit veroorzaakte geen pijn, maar was erg vervelend en in het dagelijks leven had ik er constant last van, de hele dag. Het begon toen ik nog in de groei was, maar als volwassen vrouw 8 jaar later ben ik toch maar gaan zoeken naar oplossingen.

Al snel kwam ik bij Kliniek Veldhoven terecht en had hier al snel een goed gevoel bij. De recensies op de website waren uitgebreid en stelden mij erg gerust, omdat ik best bang ben voor ingrepen en operaties. Ik belde op voor een consult en kon op 8 april terecht. Ook Dr. Derks, die mij zou gaan behandelen, was hierbij aanwezig. Ik had me al ingelezen online en dankzij de informatie die ik toegestuurd kreeg door de kliniek. Dit gaf mij een goed beeld van de behandeling en alles er omheen. Bij het consult werd dit nog eens uitgebreid doorgenomen en werd er gekeken en geluisterd naar mijn wensen. In mijn geval was het niet met cosmetische redenen, maar om kwaliteit van leven te bevorderen. Ik had echt het gevoel dat er naar mijn wensen geluisterd werd. Dr. Derks vertelde mij dat in mijn geval de revalidatietijd zelfs korter zou zijn, aangezien het weg te halen deel niet heel groot was en de impact kleiner zou zijn dan bij sommige andere gevallen.

Een van mijn grootste zorgen was hoe ik moest gaan communiceren naar de buitenwereld waarom ik 4 weken thuis zou moeten blijven, je wilt immers niet tegen je hele familie en collega’s zeggen dat je een schaamlipcorrectie hebt gehad. Ik schaam me er niet voor, maar vind het wel erg privé. Dr. Derks en de dame die aanwezig was bij het gesprek snapten mijn zorg volkomen en we kwamen er uiteindelijk op uit dat ik iedereen zou vertellen dat ik een beginnende liesbreuk had en hiervoor een operatie nodig had. Vooral omdat het revalidatieproces en de tijd daarvan erg overeenkomen met die van een schaamlipcorrectie. Alleen mijn gezin en vriend zouden “de waarheid” weten. Zo heb ik dit vervolgens gedaan. Vrij kort na het consult belde ik de kliniek voor de behandeling en kreeg ik te horen dat ik 22 april al terecht kon, heel snel!

Op de dag van de behandeling was ik erg zenuwachtig. Ik ben niet kleinzerig, maar wel altijd erg bang voor pijn, de onwetendheid van wat er gaat gebeuren bij dit soort dingen geeft mij stress. Dit heb ik vaker bij doktersbezoeken en dergelijke. De dame die me begeleidde naar de omkleedkamer snapte dat en stelde me wat gerust terwijl ze wat vragen stelde. Ik mocht op een bed gaan liggen en de dame gaf me wat verdovende spray op de behandelplek. Dat tintelde een beetje, maar deed geen pijn. Ook mocht ik vast 2 paracetamols nemen. De spray moest 10-15 minuten inwerken en ik werd even alleen gelaten. Ik kon hier een beetje tot rust komen. Toen kwam de dame me halen en begeleidde ze me naar de behandelkamer waar Dr. Derks en haar team op me wachtten.

Ik mocht op de behandeltafel gaan zitten en in overleg met Dr. Derks werd er afgetekend hoeveel weggehaald moest worden. Toen mocht ik gaan liggen. Ik gaf aan het team aan dat ze vooral mochten kletsen met mij en elkaar, omdat dit mij hielp en wat afleidde. Dat deden ze ook, dus dat was erg fijn. Ik gaf ook aan dat ik erg bang was voor de verdoving omdat dit een vervelende plek is om een spuitje te krijgen. Dat snapten ze, en ik mocht in een van de dames haar hand knijpen terwijl het gebeurde. Dat vond ik erg lief en hielp me heel erg.

Daarna voelde ik niks meer en hadden we wat gesprekken met elkaar. Voordat ik het wist vertelde Dr. Derks me dat ze al bezig was met het hechten. Ontzettend snel! Daarna kreeg ik een broekje aan met een soort koeling erin en voordat ik het wist mocht ik alweer opstaan van de tafel en terug naar mijn bed.
Daar mocht ik nog even blijven koelen voor ongeveer 15 min. Dezelfde dame van vooraf kwam kijken hoe het was geworden en zei dat alles er goed uit zag. Ze haalde de koeling eruit en deed een maandverband met verdovende zalf in het broekje. Toen mocht ik terug naar de aankleedkamer en naar huis gaan. Al met al ben ik ongeveer een uur binnen geweest, alles leek heel snel te gaan en ik was enorm opgelucht over hoe alles meeviel! Ik was vooral erg bang voor de pijn van de verdoving, en deze viel me echt ENORM mee! Ook omdat ik tegelijk in een hand mocht knijpen natuurlijk ;)

Eenmaal thuis (opgehaald met de auto door mijn moeder) viel ik wel bijna flauw. Ik had geen pijn, maar het kwam waarschijnlijk door veel stress vooraf die nu over was, of omdat ik niet erg veel had gegeten vantevoren. Het werd langzaam zwart voor mijn ogen dus ik ben snel gaan zitten. Ik viel niet weg, maar had wel even geen zicht, ik zag alleen zwart. Ik was me nog wel gewoon bewust van de situatie. Een soort gedeeltelijk flauwvallen, dit heb ik wel eens ooit vaker gehad. Gelukkig was mijn moeder erbij. Na een kwartier zitten, koelen met koude natte doekjes, en iets met suiker eten trok het weer weg. Ik heb dit ’s avonds nog een keertje beginnend gehad, maar het zette niet door toen ik meteen met koude doeken begon te koelen. Daarna flink gegeten bij het avondeten en toen is het niet meer teruggekomen.

Ik ben meteen na thuiskomst begonnen met ieder uur 10 minuten te koelen met de diepvrieserwtjes en heb dit ongeveer 3-4 dagen volgehouden. Word op een gegeven moment een heel vervelend klusje omdat het zo vaak is, maar ik heb het heel braaf volgehouden omdat ik de genezing zo goed mogelijk wilde laten gaan. Met plassen heb ik er gedurende die tijd lauw water langs gegoten zodat het plassen geen pijn deed en voor een schoner gevoel. Vervolgens afdeppen met wc papier. ’s Nachts sliep ik met een kort broekje met een paar sokken erin, om een soort tegendruk te blijven geven. De eerste 2 dagen nam ik nog braaf 4x op een dag 2 paracetamols, maar ik had geen pijn en merkte dat ik van de paracetamols erg moe werd en me er niet fijn door voelde, dus toen ben ik gestopt. Hierna ook totaal geen pijn gehad gelukkig. Normaal neem ik bijna nooit medicijnen, dus misschien dat het daarom erg zwaar viel.

Ik merkte in de 1e week dat ik me nog niet zwaar moest inspannen, maar in de 2e week merkte ik dat alles alweer heel goed ging. Ik kan nu zonder enige problemen weer zitten en lopen. Ik heb heel het proces geen pijn gehad. Wel ben ik nog heel voorzichtig met het afdeppen na het plassen. Ik durf nog niet te vegen, maar dat komt wel weer.

Het is nu iets meer dan 2 weken na de operatie en ik heb mijn 2-weken-afspraak gehad. De dame waarmee ik dit gesprek had liet me weten dat Dr. Derks hierbij niet aanwezig was, maar wel zou zijn bij de 6-maanden-afspraak die nog komt. Ze stelde me wat vragen over hoe alles was verlopen en of ik pijn had van mijn hechtingen. Ik had geen pijn hieraan, 1 hechting was er zelfs al uit gevallen thuis. Omdat ik geen pijn had mochten de hechtingen blijven zitten. In overleg met de dame heb ik beslist nog 1 week thuis te blijven en dan weer te gaan beginnen met halve dagen werk, omdat ik lichamelijk zwaar werk doe waarbij ik de hele dag sta/loop en zware dingen til. In totaal dus 3 weken thuis en in de 4e week weer aan het werk, zoals de planning nu staat.

Twee dagen na dit gesprek stak 1 van de hechtingen erg uit, als een soort lusje. Dit was niet pijnlijk, maar wel irritant met lopen en zitten. Omdat het lusje ver uitstak heb ik toen zelf met een klein schaartje dit lusje doorgeknipt. Toen viel de hechting er heel makkelijk uit. De hechtingen die nu nog zitten zullen nog vanzelf oplossen.



Dit is een beetje een lange recensie geworden, maar kortom: waar heb ik me zo druk om gemaakt? Alles viel enorm mee en al het personeel waarmee ik contact heb gehad, van belcontact tot de operatie was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ik heb me van begin tot eind heel welkom, begrepen, en serieus genomen gevoeld. Ik raad dit iedereen aan die met dit probleem loopt. Het is echt een verademing dat ik eindelijk rond kan lopen zonder constant een vervelend en schurend gevoel. Ik hoef niet meer 5x op een dag een toilet te zoeken om de boel weer een beetje goed te strijken. Dit is me echt zó ontzettend meegevallen! Ik ben ontzettend blij dat ik deze keuze heb gemaakt voor mezelf en zou Kliniek Veldhoven aan iedereen aanraden!

A
Anonieme gebruiker

Kliniek: Kliniek Veldhoven

Specialist: D. Derks (Plastisch Chirurg)

Behandeling: Schaamlipcorrectie

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 10Telefonische bereikbaarheid
  • 10Klantvriendelijkheid
  • 10Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 10De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek aan

10 mei 2021

Plan vrijblijvend een consult in

  • Vraag een vrijblijvend consult aan, dit kost je dus niets
  • Kies een datum en behandeling
  • De kliniek neemt contact met je op om het consult in te plannen

Vergelijkbare beoordelingen van Kliniek Veldhoven

91
05 september 2015 Schaamlipcorrectie
“ Beoordeling Kliniek Veldhoven (Behandeling: Schaamlipcorrectie) ” Stefanie

Ik ben erg tevreden over de hoe de behandeling is gegaan. Het personeel stelt je enorm op je gemak zodat het allemaal minder spannend is. Ik was…

96
08 februari 2018 Schaamlipcorrectie
“ Beoordeling Kliniek Veldhoven (Behandeling: Schaamlipcorrectie) ” Anonieme gebruiker

Ik ben tevreden over het medisch personeel en de plastisch chirurg.

93
09 maart 2014 Schaamlipcorrectie
“ Beoordeling Kliniek Veldhoven (Behandeling: Schaamlipcorrectie) ” Anonieme gebruiker

Ik ben zeer tevreden over de klantvriendelijkheid van Aesthetic Beuaty Clinics. Mijn behandeling is goed verlopen. Door de zwellingen kan ik het…