Ervaring bij International Vision Centers Amsterdam

Beoordeling Ooglaseren

83

“Had ik eerder moeten doen”

Op aanraden van een vriend met goede ervaringen met de femtolasik methode bij deze kliniek heb ik er het vooronderzoek laten doen. Toen ik mij in de verschillende behandelmethodes ging verdiepen heb ik toch gekozen voor de duurdere ReLex Smile methode. Dit vanwege de kleinere kans op complicaties, met name de veel kleinere kans op droge ogen en de minimale napijn.

Het is een drukke kliniek en op mijn behandeldag werden er zo 15 a 20 mensen behandeld. Dat voelt een beetje als lopende band werk en niet als een erg persoonlijke behandeling. Maar daarentegen is het ook niet de duurste kliniek en een meer persoonlijke behandeling die je misschien bij een andere kliniek krijgt kost je ook geld. Als je zonder de persoonlijke behandeling kan geen probleem. Zorg zelf dat je alle vragen hebt gesteld je wilt stellen. Bij mij kwamen er nog extra vragen die ik wilde stellen na het vooronderzoek waarbij je ook je consultatiegesprek krijgt en ik wilde nog langskomen om die alsnog te stellen aan de arts waarmee voor mijn gevoel met enige tegenzin werd ingestemd. Het consultatiegesprek vind ook plaats met de directeur van de kliniek en niet met de arts. De arts of behandelend chirurg krijg je in principe ook niet te spreken vooraf, tenzij dat echt nodig is. Tijd is geld wat betreft de arts was mijn gevoel. Maar zorg dat je je vragen stelt en je bij twijfels of onduidelijkheden gerust wordt gesteld vooraf.

Nog een tip voor de mensen die contactlenzen dragen. Vóór het vooronderzoek moet je twee weken je bril op en voor de behandeling zelf ook. Als je niet graag een bril draagt kun je de behandeling een paar dagen na het vooronderzoek inplannen. Na het vooronderzoek kun je dan alsnog kiezen of je de behandeling door wilt laten gaan of dat je terugkrabbelt en de behandeling afzegt. Het was prettig dat die mogelijkheid er was bij deze kliniek ondanks dat dat voor hun een gat in de planning kan opleveren. Betaling doe je voor de behandeling, desnoods bij aankomst voor de behandeling aan de balie. En let op dat je zo'n 24 uur na het vooronderzoek niet erg veilig over straat kunt omdat je niet/slecht kunt focussen en je pupil volledig openstaat en dus licht ontzettend fel is.

Het moment voor de behandeling vroeg ik me toch even af waar ik aan begonnen was, maar zodra je op de behandeltafel plaats neemt en je hand wordt vastgehouden :) valt de behandeling echt ontzettend mee. Je voelt er helemaal niets van en het gaat razendsnel. Echt waar, de tandarts is vervelender. Na een paar minuten sta je weer buiten. Zicht is dan (en bij mij de eerste dag erna ook) wat mistig. Zodra de verdoving was uitgewerkt voelde het alsof er een zandkorrel in mijn ogen zat, maar pijn kan ik het écht niet noemen. Die zandkorrel was na twee dagen weg. De eerste week ben je druk met druppelen van zowel de antibiotica als de kunsttranen. Na de eerste week en na de nacontrole na een week blijf je alleen met de kunsttranen nadruppelen. Ik heb zelf niet het gevoel dat ik droge ogen heb en de kunsttranen nodig heb, maar je hoornvlies schijnt beter te herstellen met voldoende vocht. Als ik 's ochtend wakker wordt heb ik nog wel wat droge ogen en moet ze even schoonmaken, maar de behandeling is ook nog maar twee weken geleden. Zicht was de dag erna al 100%. Bij deze methode komt het echter ook voor dat het langer duurt voor het 100% is omdat het hoornvlies of langzaam of snel kan herstellen. Lichtbronnen zoals een computerscherm of stoplichten zijn nog wel vrij fel nu na twee weken. Dat schijnt normaal te zijn. Maar het feit dat ik scherp zie zodra ik opsta en de straat op kan lopen zonder gedoe met lenzen is goud waard.

A
Anonieme gebruiker

Kliniek: International Vision Centers Amsterdam

Specialist: Bozkurt Sener (Professor Doctor)

Behandeling: Ooglaseren

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 8,9Telefonische bereikbaarheid
  • 8,3Klantvriendelijkheid
  • 6,9Het consultgesprek
  • 8,3Deskundigheid medische staf
  • 8,5De behandeling
  • 9,0Persoonlijke service
Helaas zijn de cijfers momenteel niet beschikbaar
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek aan

23 januari 2015

Geen reacties

2

Wat zijn je gegevens

of

Hulp nodig bij het vinden van de juiste kliniek?

In 3 stappen helpen onze experts je verder