Ervaring bij EClinic

Beoordeling Haartransplantatie

10

“Betrouwbare en kwalitatief zeer hoogwaardige kliniek”

Dit is bij uitstek een kliniek waar je met een gerust hart een HT kunt laten uitvoeren. Vriendelijk, maar bovenal kundig personeel waarbij de arts zelf de procedure van A-Z uitvoert. Dat alleen al onderscheid deze kliniek van veel anderen.

Voordat ik bij eClinic uitkwam was ik me al zo'n 1.5 jaar aan het oriënteren, maar de partijen waar ik mee sprak waren nooit echt vertrouwwekkend, waardoor ik niet eerder de knoop heb doorgehakt. Ik heb gesproken met een kliniek uit Turkije (snel een streep doorgezet; wat als er iets misgaat ter plaatse of erna), en 2 andere Nederlandse klinieken die ook geen goed gevoel gaven (ik kon de volgende dag al terecht, en de rest van de week was ook geen probleem). Het baliepersoneel en de sfeer van de intake (gejaagd, en geen realistische inschatting van wat er moest gebeuren en welk effect dat zou sorteren) waren ook matig.

Uiteindelijk na een paar maanden nog eens verder gezocht (de lockdown hielp ook mee in het besluit het er nog eens op te wagen, met het oog op thuis herstellen t.o.v. op je werkplek), en via gunstige Google reviews bij eClinic uitgekomen. Uitgebreid de ervaringen op deze site gelezen, en vervolgens een afspraak gemaakt voor een intake.

De intake met Rozemarijn en haar assistente Anne-Loes is zeer uitgebreid, zeker geen eenrichtingsverkeer/salespraatje zoals ik dat bij de anderen had ervaren, en is realistisch in het scheppen (en ook uitgebreid bespreken) van verwachtingen. Er wordt met je meegedacht, en de procedure zelf wordt uitgebreid toegelicht. Vrijwel direct na de intake (1 december) heb ik akkoord gegeven op de behandeling.

Aanvankelijk zou de behandeling door de drukte eind maart plaatsvinden, maar door een weggevallen reservering kon ik 9 februari terecht. De behandeling zelf is zeer goed verlopen. Ze zijn de hele dag met je bezig, en nemen dan ook uitgebreid de tijd voor je. Eerst wordt gekeken naar je haardracht, in mijn geval hoefde ik niet kaal geschoren te worden. De verdovingsprikken vallen alleszins mee, en verder is de behandeling compleet pijnloos. Ik ben zelf weer naar huis gereden na de behandeling, en toen kon het herstelproces beginnen.

Terugkijkend op de behandeling en de eerste weken erna stelde de behandeling zelf niet veel voor (het is alleen een lange zit), maar zijn de eerste 14 dagen erna het "zwaarst". De eerste paar dagen zakt de verdoving vanaf je voorhoofd langzaamaan naar beneden, wat zwellingen veroorzaakt. Na een dag of 4 herken je jezelf niet meer in de spiegel. Zodra je met je hoofd naar beneden gaat hangen voel je de zwelling toenemen, dus let daarop in de eerste paar dagen.. het beste kun je een paar dagen een Netflix marathon houden, zonder al te veel met je hoofd te bewegen. Achteraf had ik liever meteen de prednisolon (die je meekrijg na de behandeling) ingenomen, dat had het wellicht wat meer kunnen beperken. Al met al was de zwelling na 5 dagen compleet verdwenen, dus op zich viel het ook wel weer mee.

De impact op het slapen was uiteindelijk het grootst. De eerste 14 dagen moet je zoveel mogelijk het behandelde gebied (in mijn geval de voorkant van het hoofd) sparen, en bijv. niet in contact laten komen met je hoofdkussen. Ik heb 2 weken met een vliegtuigkussen op mijn rug geslapen, om het gebied zoveel mogelijk te beschermen. Vervelend, maar niet veel meer dan een licht ongemak.

Over het resultaat ben ik meer dan tevreden. Er is een zeer natuurlijke haarlijn getekend, waar ik erg blij mee ben. Dit is echt een vak apart, dus let hier goed op bij je zoektocht.. Ik zie nu dat de haren langzaam beginnen te groeien, en kijk uit naar het verdere verloop van het jaar, waarin langzaam het eindresultaat zichtbaar zal worden. Maar op basis van hoe het er nu uitziet, heb ik daar alle vertrouwen in.

Complimenten en dank aan Rozemarijn en Anne-Loes voor de behandeling!

A
Anonieme gebruiker

Kliniek: EClinic

Specialist: Rozemarijn van Mondfrans-Hiemstra (Arts)

Behandeling: Haartransplantatie

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 10Telefonische bereikbaarheid
  • 10Klantvriendelijkheid
  • 10Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 10De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek aan

08 maart 2021

Vergelijkbare beoordelingen van EClinic

10
09 maart 2024 Haartransplantatie
“ Helemaal top! Zeker aan te raden. ” Olaf

Erg goede kliniek, vriendelijke, bekwame en deskundige medewerkers. Zij zijn juist wat kleiner waardoor het persoonlijk gaat en je de juiste aandacht…

10
27 maart 2024 Haartransplantatie
“ Deskundig en prettige ervaring ” Elgar

Vanaf eerste gesprek t/m de behandeling heb ik als zeer prettig ervaren. Mooie schone kliniek met zeer kundige mensen

10
11 maart 2024 Haartransplantatie
“ Perfect! ” Ruben

Na Eclinic als tip van een vriend gekregen te hebben contact opgenomen met de kliniek. Erg blij al met het resultaat