Ervaring bij Eberson Hair Clinic BV

Beoordeling Haartransplantatie

10

“Beoordeling Eberson Hair Clinic BV (Behandeling: Haartransplantatie)”

Wie ben/was ik:
- Man van 28 jaar,
- diepe inhammen (NW3/NW4, schat ik zelf in).

Samengevat waarom ik deze kliniek aanraad:
+ Dr. Eberson is een perfectionist, die met trots zijn vak beoefend,
+ eerlijke informatie vooraf, geen marketingpraat,
+ goed samenwerkend en aardig/lief team dat betrokken is bij de behandeling,
+ gebruik van kleine boortjes,
+ goede haarlijn,
+ kwaliteit van het resultaat,
+ veel positieve reacties vanuit mensen die me kennen!


Lange versie van mijn ervaring:

Vanaf jongs af aan al inhammen, maar vanaf mijn 25e tot mijn 28e begon de haaruitval zichtbaarder te worden en kreeg ik er regelmatig opmerkingen over. Ik heb me er een hele tijd (erg veel) zorgen over gemaakt en zocht naar oplossingen, die er niet 1, 2, 3 zijn. Ik merkte dat het iets is wat mensen zien en ik vond kaalheid voor m'n 28e niet acceptabel. Na minimaal een jaar de voor/na-delen van een haartransplantatie te hebben overwogen ben ik gaan sparen en zoeken naar een kliniek.

Na verschillende resultaten en ervaringen te hebben gelezen van klinieken, heb ik er voor gekozen om op consult te gaan bij Dr. Eberson (Harald). De reden was dat ik de website er professioneel uit zag zien met eigen resultaat en goede ervaringen op website zoals deze. Een vlucht naar Turkije heb ik kort overwogen, maar dit leek mij goedkoop = duurkoop. Andere klinieken waarbij behandelingen werden aangeboden, zoals "stamcel transplantatie" vond ik misleidend, duur en hoefde ik dus ook niet op bezoek.

Op consult kreeg ik een positieve indruk en vond ik het een gezellig en eerlijk gesprek. Hij kon me goed uit leggen wat ik wel (en niet) kon verwachten van een haartransplantatie, gaf me voorbeelden van eerdere patiënten en kon al een inschatting maken van de kosten. Na lang wikken en wegen (en sparen) heb ik na een half jaar nog eens een afspraak gemaakt en kon ik wederom (kosteloos) op gesprek. Dit keer nam ik m'n moeder mee voor een second opinion. Hierna heb ik de knoop doorgehakt en heb ik besloten om een haartransplantatie te doen (FUE).

Voor het opvullen van mijn inhammen was ingeschat om 2500 grafts te plaatsen en dit te verdelen over twee dagen.

Op dag 1, om 9:00 werd ik vriendelijk ontvangen door Dr. Eberson en zijn team. Eerst werd mijn hoofd geschoren en zijn er foto's van gemaakt. Wat ik persoonlijk heel fijn vond, was dat het team aardig was en dat de hele setting me een positief gevoel gaf. Alsof je een stemmetje in je hoofd hoort, die zegt: "Je hebt de goede keuze gemaakt".

Het team was heel erg vriendelijk en de behandelkamer was netjes, schoon en zag er professioneel uit, ook was de behandelstoel erg comfortabel. Het eerste deel was voor mij wat minder fijn, namelijk werden er meerde injecties van verdovend middel in mijn hoofdhuid gespoten. Wat je dan (niet) voelt, voelt heel apart. Ik kan niet zeggen dat ik daar een fan van ben.

In het eerste deel van de ochtend worden er haarzakjes doormiddel van een heel minuscuul boortje door Dr. Eberson van achteraf mijn hoofd eruit gehaald. Wat hierbij de kunde is van degene die het uitvoert is om in een zo willekeurig mogelijke manier (zodat er geen patroon van achter te zien is) de haarzakjes eruit te halen zonder deze te beschadigen met de kleine boor. Dit werd gedaan tot lunchtijd.

Na de lunch waarbij je je weer even mens voelt, kon ik weer gaan liggen en maakte Dr. Eberson de incisies, op dat moment realiseer je dat de plekken die hij kiest uiteindelijk de plekken zijn waar de haarzakjes komen. Gelukkig was ik op dat moment overtuigt van zijn kunde en kon ik me hieraan overgeven. Hierna was de beurt aan de assistenten uit zijn team (twee die zorgden voor het behoudt en de sortering van de haarzakjes) en twee aan iedere kant van de stoel om de haarzakjes te plaatsen.

Aan het einde van de eerste dag was ik redelijk gesloopt en ben ik opgehaald om naar huis te gaan. De tweede dag verliep vrijwel hetzelfde als de eerste dag, alleen voelde het allemaal al heel vertrouwd aan. Aan het einde kreeg ik meerdere flesjes mee om de behandelde plek en de donor te sprayen. Een van deze flesjes met een speciale (biologische) vloeistof moest ik gekoeld bewaren en heel regelmatig gebruiken op het donor/behandelde gebied. Gelukkig had ik vrijgekomen van mijn werk, want dit zou ik niet op m'n werk willen doen.

De eerste dagen na de behandeling vond ik redelijk zwaar, want mijn hoofd zwelde aardig op en ook kon ik moeilijk slapen. De eerste weken heb ik heel voorzichtig gedaan met mijn hoofd, omdat ik zo'n goed mogelijk resultaat wilde hebben. Ik heb er voor gekozen om twee weken met vakantie te gaan, dit zou ik volgende keer weer doen.

In de periode die volgde zag ik het haar en de haarlijn eerst groeien, maar daarna viel het uit. Deze periode kreeg ik af en toe de vraag of ik een haartransplantatie had laten doen en ik heb eigenlijk alleen maar positieve reacties erop gehad. Lijkt alsof het tegenwoordig normaler is geworden, heel fijn.

Na 10 maanden heb ik een goed beeld van het resultaat. Ten eerste ben ik heel erg tevreden en blij met het resultaat. Ik ben van een kalend persoon gegaan naar iemand met een normaal kapsel. Mijn Turkse kapper uit de buurt wilde heel graag weten waar ik het had laten doen en was verbaasd dat je de ronde littekens die je soms kan zien, bij mij niet zag. Hier was ik zelf heel blij me, omdat ik dan zonder zorgen mijn haar kort kan dragen. Ten tweede ben ik voor controle bij Dr. Eberson in zijn nieuwe (ruim opgezette) kliniek gegaan in Veenendaal. Het was leuk om hem weer te spreken en hij heeft nog eens goed gekeken naar het resultaat en vond dat het beter kon. Een aantal haarzakjes in het midden hadden minder goed gepakt dan hij had verwacht. Dit vond ik zelf ook, maar ik had niet de verwachting dat mijn haar zo dik zou zijn als op mijn 15e.

Tot mijn verbazing bood hij een tweede behandeling aan om de puntjes op de 'i' te zetten. Dit had ik niet verwacht en vind ik een verschrikkelijk nobel aanbod. Als ik mijn resultaat en ervaring vergelijk met die van mijn Turkse kapper, dan kan ik concluderen dat ik mijn geld heel goed besteed heb. In tegenstelling tot zijn ervaring was het gehele proces voor mij comfortabel en vol vertrouwen op een prachtig resultaat.

P.S. Binnenkort zal ik een aantal foto's uploaden van voor en na de behandeling.

B
Bas

Kliniek: Eberson Hair Clinic BV

Specialist: Harald Eberson (Haartransplantatie specialist & Medisch directeur Eberson Hair Clinic.)

Behandeling: Haartransplantatie

Beoordeling verschillende onderdelen

  • - Telefonische bereikbaarheid
  • 10Klantvriendelijkheid
  • 10Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 10De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Bas beveelt deze kliniek aan

14 april 2018

Vergelijkbare beoordelingen van Eberson Hair Clinic BV

10
02 november 2023 Haartransplantatie
“ Kort maar krachtig! ” Bastian

De dag van mijn behandeling verliep veel beter dan ik had verwacht. Het begon met de vriendelijke service bij het binnenkomen wat zich alleen maar…

10
08 maart 2024 Haartransplantatie
“ Als ik vroeger alles op school had dan kreeg ik ook een 10. ” Martijn

Goede afstemming van de behoefte gecombineerd met deskundige collega’s.

98
19 maart 2024 Haartransplantatie
“ Vorig jaar behandeld en nu 11 maanden verder met een mooi resultaat ” Carl S.

Ben nu 2 keer behandeld bij deze kliniek. Tot nu toe zeer tevreden over de vlotte behandelingen en de top service die zij geven.