Ervaring bij Bergman Clinics Rijswijk

Beoordeling Borstverkleining

91

“Beoordeling Bergman Clinics Rijswijk (Behandeling: Borstverkleining)”

Op 1 december 2015 heb ik mijn borstverkleining ondergaan. Ik had mij vooraf goed geïnformeerd. Ik heb de informatie op de website gelezen, de toegezonden brochures gelezen, ik heb de feedback van andere cliënten gelezen en ik heb zelfs via YouTube naar een echte operatie gekeken. Ik was redelijk op de hoogte van wat ik kon verwachten dus.
In de aanloop naar de feitelijke operatie was er alleen het nodige contact vanuit Bergman Clinics, meer was ook niet nodig. Kort voor de operatie werd ik gebeld hoe laat ik precies verwacht werd op de afgesproken datum.
De opnamedag verliep prettig. Ik had een fijn contact met een verpleegkundige die alles haarfijn uitlegde, alles in een rustig tempo en er was voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
Al snel mocht ik mij gaan klaarmaken voor de operatie. Ook de begeleiding naar de operatietafel verliep in een prettig tempo, ik voelde me goed begeleid. Vriendelijk personeel ving mij in een volgende ruimte op. Na het aftekenen van mijn borsten door dr. Koopman werd ik al snel geopereerd.
En dan word je al snel weer wakker in de uitslaapruimte en is het allemaal al weer achter de rug. Toch wel een opgelucht gevoel. Op mijn toegewezen slaapkamer mocht ik lekker uitslapen; een prettige ruimte waarin ik mij zeer op mijn gemak voelde.


In de uren na de operatie was de verpleegkundige zorg uitstekend. Veel persoonlijke aandacht, liefdevolle benadering en een goede uitleg over de gevolgen van de operatie en hoe je om moet gaan met het herstel.
De volgende ochtend mocht ik weer naar huis met heel veel adviezen “op zak”.

Mijn operatie is nu precies twee maanden geleden. Hoe is mijn herstel verlopen? Wel, laat ik zo zeggen dat ik er, ondanks alle informatie, toch iets te licht over gedacht had. De eerste twee weken na de operatie verliepen probleemloos. Ik nam mijn rust in acht en de pijn was niet bijzonder aanwezig. Pas toen de pleistertjes van de littekens werden gehaald en wat knoopjes van de hechtingen waren verwijderd kreeg ik meer last. De littekens werden gevoelig, ik had last van zenuwpijn (de huid van mijn borsten was overgevoelig) en een hechting liet los waardoor ik een open wond had, midden op mijn borst. Een kleine tegenvaller dus. Ik zocht (meer dan gepland) contact met Bergman Clinics om te overleggen over mijn complicaties. Ik ben een aantal keren extra op controle geweest en de verpleging stelde mij keer op keer gerust. Deze complicaties komen vaker voor. Mij werd op het hart gedrukt dat rust echt het toverwoord is voor een goed herstel. Blijkbaar heeft de wondgenezing veel energie nodig, vandaar de rust die je moet nemen. Op dit moment gaat het al weer een stuk beter. De zenuwpijn is verdwenen, de wond is bijna dicht en de littekens zien er een stuk rustiger uit.

Afgelopen vrijdag had ik mijn eindcontrole bij dr. Koopman. Hij was zelf tevreden met het resultaat en hij vroeg vooral naar mijn ervaring. Fijn dat ik de gelegenheid kreeg om die met hem te delen. Ik ben zelf ook erg blij met het resultaat. Ik ben van een E-cup naar een C-cup gegaan en dat voelt heerlijk. Een kilo minder gewicht! Ik krijg complimentjes van mensen om mij heen, het resultaat valt dus op en het nieuwe formaat schijnt goed bij mij te passen.

Tenslotte wil ik nog kwijt dat het aanvragen van een borstverkleining echt een persoonlijke keuze moet zijn. Zoals overal wordt vermeld is het best een zware operatie, en dat heb ik ook zo ervaren. Ik heb zes weken echt niet goed kunnen functioneren ondanks mijn administratieve baan, dus het is wijs om daar rekening mee te houden. En je borsten komen er echt anders uit te zien. Oneerbiedig gezegd lijkt het nu nog op een lapjesdeken. Dr. Koopman heeft ook gezegd dat het best wel een jaar kan duren voordat alles weer “normaal” is. Ik vertrouw daarop, en geniet inmiddels van mijn nieuwe omvang.

Dr. Koopman heb ik als een zeer professioneel plastisch chirurg ervaren. Een man van weinig woorden maar erg bekwaam en betrokken bij mij als patiënt.
De toewijzing van de consulent direct na het intakegesprek had voor mij niet zo veel meerwaarde. Ik heb haar één keer gesproken en daarna in het hele proces niet meer. Als ik telefonisch contact zocht was zij vaak niet bereikbaar en ik werd ook niet teruggebeld. Daarvoor in de plaats had ik wel erg prettige contacten met andere medewerkers waar ik mee doorverbonden werd.

M
Marie

Kliniek: Bergman Clinics Rijswijk

Specialist: Maarten Koopmann (Plastisch Chirurg)

Behandeling: Borstverkleining

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 8,5Telefonische bereikbaarheid
  • 9,8Klantvriendelijkheid
  • 9,8Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 8,0De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Helaas zijn de cijfers momenteel niet beschikbaar
Marie beveelt deze kliniek aan

01 februari 2016

Geen reacties

2

Wat zijn je gegevens

of

Aanbevolen klinieken in de buurt

Vind aanbevolen klinieken in jouw stad

Hulp nodig bij het vinden van de juiste kliniek?

In 3 stappen helpen onze experts je verder