Ervaring bij Allurion Kliniek

Beoordeling Maagballon

10

“Dankbaar”

Ik was al jaren bezig met mijn gewicht. Ik kom van 113 kg en was op eigen kracht al behoorlijk wat afgevallen maar daarna stokte het op 93 kg. Nog steeds veel te veel bij mijn lengte van 175cm. Ik kreeg ook knieklachten en wilde graag meer afvallen maar niks leek meer te werken. Ik werd er een beetje wanhopig en verdrietig van. Toen zag ik een artikel over de inslikbare maagballon en dat sprak me enorm aan. Geen operatie maar een tijdelijke oplossing om gewicht te verliezen, als een soort kickstart van een gezondere leefstijl.

Na een fijn intakegesprek heb ik de knoop doorgehakt en de behandeling ondergaan. Super spannend en absoluut geen pretje maar de deskundige en vooral betrokken begeleiding van Edo Aarts was daarbij een enorme steun. Er was ook daarna veel contact en ik kon op de gekste momenten met mijn vragen en twijfels terecht. Zo fijn!
Naast de begeleiding bij de medische procedure was de coaching door Christel van Sprengler van voedingsadviespraktijk Gooiland goud waard. In het begin heel praktisch met tips over hoe en wat ik beter wel/niet kon eten toen ik nog zo snel misselijk werd. Daarna meer over eetgewoontes, zelfinzicht, ondersteuning bij het aanleren van een gezondere levensstijl zodat ik niet meteen terug zou vallen in oude gewoontes en valkuilen zodra de maagballon weer weg was.

Na ongeveer 4 maanden is ballon zonder problemen uit mijn lijf verdwenen en toen was ik ruim 10 kg afgevallen. Met een BMI van 26 ben ik nu echt in de buurt van een gezond gewicht en dat vind ik na al die jaren met flink overgewicht nog steeds ongelofelijk. Maar toch waar! Ook nu de ballon er uit is blijf ik al 4 maanden op gewicht. Ik eet goed en heb geen honger en daardoor ook niet zo de neiging om te gaan snaaien. Natuurlijk eet ik ook wel eens iets wat niet zo gezond is bv tijdens een feestje of vakantie. Maar dat hoef ik daarna niet te bezuren met een week vasten ofzo. Juist niet!
Ik kan weer lange wandelingen maken zonder knieklachten en bij wandelingen in de bergen loop ik niet meer zo te hijgen en te puffen. Wat een verschil met een jaar geleden.

Ik ben blij en dankbaar dat ik Allurion gevonden heb, dat ik de sprong heb gewaagd en dat ik er samen met Edo en Christel een succes van heb gemaakt.

A
Anonieme gebruiker

Kliniek: Allurion Kliniek

Specialist: Edo Aarts (Bariatrisch chirurg.)

Behandeling: Maagballon

Beoordeling verschillende onderdelen

  • 10Telefonische bereikbaarheid
  • 10Klantvriendelijkheid
  • 10Het consultgesprek
  • 10Deskundigheid medische staf
  • 10De behandeling
  • 10Persoonlijke service
Anonieme gebruiker beveelt deze kliniek aan

10 november 2021

Vergelijkbare beoordelingen van Allurion Kliniek

88
13 september 2023 Maagballon
“ Aanrader ” Anonieme gebruiker

Al 2 jaar gegoogeld en reviews gelezen, toen beslissing gemaakt info op te vragen, binnen 24 uur terug gebeld, afspraak binnen 10 dagen, meteen…

90
03 juni 2022 Maagballon
“ Geweldig ” Nina

Een geweldige start om af te vallen. Het was een fantastische ervaring en een nog geweldigere start. Ik heb onwijs goed geleerd hoe ik eigenlijk met…

94
25 maart 2020 Maagballon
“ Ff doorbijten ” Cindy

De ballon plaatsing was even zwaar dwz de dagen daarna. Maar dokter Edo en Annemarie sleepten mij er doorheen