Rimpels wegspuiten of opvullen?

21 juni 2017

Rimpels wegspuiten of opvullen?

Langdurig volumeherstel
Wanneer je ouder wordt verliest de huid volume, er vinden structurele veranderingen plaats in meerdere weefsellagen van het aangezicht. In de huid, het vetweefsel, spieren en bot. Hierdoor veranderen de contouren in het gelaat en onstaan rimpels. Met als gevolg zichtbare lijntjes en een verslapping van de huid. De huid in de hals wordt slapper, de wangen kunnen gaan invallen je gaat er vermoeider uitzien terwijl je dat niet altijd bent.

De Sculptra® behandeling is de meest effectieve behandeling onder de injectables als het gaat om de stimulatie van collageen aanmaak in de huid en langdurig volumeherstel. Daarom is dit nog altijd bij veel cosmetisch artsen een populaire behandling.

Wat gebeurt er?
Collageen wordt in het lichaam geproduceerd om de huid stevigheid en een jeugdige uitstraling te geven. Naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen af.
Om het volume van het afnemende collageen terug aan te vullen zijn er verschillende injectable methoden. De meest effectieve methode op de lange termijn blijkt de Sculptra® behandeling te zijn.
Sculptra® heeft de unieke eigenschap om naast opvulling, ook de huid aan te zetten tot het zelf aanmaken van nieuw collageenweefsel. Omdat de opbouw in fasen gaat geeft dit een natuurlijk en langdurig resultaat. Het uiteindelijke resultaat dat geleidelijk ontstaat is zichtbaar na 3 tot 6 maanden. Hierdoor raak je langzaam gewend aan een mooie gladdere huid.

Wat is een Sculptra® behandeling precies?
Tijdens een behandeling met Sculptra® wordt een volume herstellend product met behulp van kleine naaldjes ingebracht in de huid.
De filler is samengesteld op basis van het component poly-L-melkzuur en zorgt voor toename van lichaamseigen collageen waardoor het volume in de huid herstelt. Het verouderingsproces wordt aanpakt bij de bron.
De filler is 100% biologisch afbreekbaar. Wanneer de filler volledig uit het lichaam verdwijnt wordt gedurende deze periode het lichaamseigen collageen juist aangemaakt.
Gebieden die met Sculptra® kunnen worden behandeld zijn:
• Slapen en jukbeenderen
• Rimpels en donkere kringen rond de ogen
• Herstellen van contouren kin en kaaklijn
• Holle wangen en neuslippenlijn en plooien rond de mond
• Verjongen van de gezichtsvorm
• Traangoot
• Holle kin

Het resultaat van de behandeling
Het resultaat is na 2 tot 6 behandelingen zichtbaar. Bij de Van Lennep Kliniek worden clienten door Drs. Ludy Holst met tussenpozen van vier weken behandeld. Het volume effect houdt 2- 3 jaren aan na de behandeling, de huidverbetering meestal veel langer.

 

Dit artikel is in samenwerking met kliniek Van Lennep Kliniek Frederikstraat geschreven.

Bekijk deze kliniek