Overweeg je een ooglidcorrectie? Dit zijn de mogelijkheden

11 november 2015 | Ooglidcorrectie

Wanneer je ouder wordt, wordt je huid dat ook. Wanneer de huid rond je ogen slapper wordt, kan dit zorgen voor een vermoeide blik of zelfs hoofdpijn. Gelukkig is hier iets aan te doen.

Slapper wordende huid rondom je ogen kan zorgen voor een vermoeide blik. Wellicht stoor je je hieraan als je in de spiegel kijkt. Ook als je regelmatig de vraag krijgt of je moe bent, terwijl je die dag goed uitgerust bent opgestaan, kan dit vervelend zijn. Als je overweegt hier iets aan te laten doen, kan een ooglidcorrectie een optie zijn.

Een ooglidcorrectie is echter niet alleen een cosmetische oplossing. Wanneer je last hebt van overhangende oogleden, kan je gezichtsveld hierdoor beperkt zijn. Ook kunnen overhangende oogleden zorgen voor hoofdpijn. De spieren in je gezicht moeten tenslotte voortdurend extra worden aangespannen om je ogen geopend te houden.

Bovenooglidcorrectie

Wanneer je last hebt van overhangende oogleden, zou een bovenooglidcorrectie hiervoor een oplossing kunnen zijn. Bij een ovenooglidcorrectie wordt overtollig huid en vet uit het bovenooglid verwijderd, waardoor je blik meer open wordt. Doordat je oogleden minder zwaar zijn, kun je je ogen na de ingreep ook gemakkelijker geopend houden.

Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.

Onderooglidcorrectie

Verslapte onderoogleden noemen we meestal wallen. Hoewel wallen zelden zorgen voor lichamelijke klachten, kunnen ze je wel een vermoeide, verouderde blik geven. Door middel van een onderooglidcorrectie is dit te verhelpen.

In sommige gevallen wordt het vet uit de onderoogleden verwijderd. Soms is het echter ook mogelijk om het vet niet te verwijderen, maar te verplaatsen naar de groef tussen de neus en ogen. Ook een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.

Vraag een consult aan

Wanneer je denkt dat een ooglidcorrectie iets voor jou zou kunnen zijn, is het belangrijk om je goed te oriënteren. Of jij geschikt bent voor een ooglidcorrectie kan worden bepaald tijdens een consult bij de plastisch chirurg.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kliniek Veldhoven.