Minder ingrijpend dan een facelift: de draadlift

23 november 2015 | Draadlift , | Facelift

Stoor je je aan je slapper en ouder wordende huid? Dan heb je wellicht al eens een facelift overwogen. Vind je een facelift te ingrijpend of weerhoudt het idee om onder het mes te moeten je hiervan? Dan is een PDO Draadlift wellicht iets voor jou.

Wat is een draadlift?

Bij een draadlift worden polydioxanondraden (PDO-draden) gebruikt die al jarenlang worden gebruikt bij ‘gewone’ operaties. Deze ragfijne draden worden in het te behandelen deel van de huid geregen. Er zijn drie soorten PDO-draden: de gewone draad, de gedraaide draad en een draad met piepkleine weerhaakjes. Voor welke draad wordt gekozen, is afhankelijk van welk gebied er behandeld wordt. (Bijvoorbeeld de wenkbrauwen, mondhoeken, wangen, hals of het decolleté.)
Op de plaats van de draadjes maakt de huid lichaamseigen collageen aan. Dit verjongt en verstevigt de huid en heeft daardoor een liftende werking, ook nadat de draadjes zijn ‘opgelost’. Afhankelijk van de conditie van de huid blijft het resultaat een half jaar tot twee jaar na de ingreep zichtbaar.

De grootste voordelen van een draadlift zijn dat er geen vloeistoffen in de huid geïnjecteerd worden en dat er geen littekens ontstaan, doordat er geen incisie gemaakt hoeft te worden.

De behandeling

Tijdens de ingreep word je lokaal verdoofd door middel van een gel of een injectie. Het inbrengen van de draadjes gebeurt door middel van een dun naaldje. In de meeste gevallen is hier direct na de ingreep al niets meer van te zien. In een enkel geval kan op de plaats waar geprikt is een blauwe plek ontstaan. Deze zal na enkele dagen weer wegtrekken. Na de ingreep voelt de huid direct al iets strakker aan.

Consult

Of jij in aanmerking komt voor een draadlift is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld je leeftijd (de beste resultaten worden met deze methode behaald bij mensen tussen de veertig en zestig jaar) en de conditie van je huid.
Wil je meer informatie over een draadlift of wil je weten of jij in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag dan een consult aan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Mozart Kliniek.