Gezichtsveroudering: wat voor type ben jij?

19 januari 2017 | Botox , | Fillers , | Kincorrectie

Wie je ook bent: een ding weet je zeker. Met het verstrijken van de jaren zal je gezicht er ouder uit gaan zien. Maar hóe je gezicht veroudert, dat is onder meer vastgelegd in je genen. En dit ziet er bij iedereen anders uit. Bij de een krimpt de gezichtshuid, bij de ander gaat die huid juist zakken. Ben jij een krimper of een zakker?

 

Er gebeurt ook iets met je botstructuur als je ouder wordt. Je botten krimpen als het ware. Bij krimpers trekt het gezicht een beetje naar binnen. Dit komt omdat je botten slinken, maar je huid niet meekrimpt. Wanneer ook het onderhuids vet afneemt, verliest de huid zijn stevigheid. De huid gaat plooien, rimpels en deukjes vormen en dit resulteert in een ingevallen gezicht. Daardoor zie je schaduwen op je wangen en onder jewenkbrauw. Soms zakt het onderhuids vet meer uit naar beneden door de zwaartekracht. Dat leidt tot uitgezakte huid onder je ogen (wallen), hangwangen en een onderkin. In dat geval ben je een zakker. Nieuwsgierig? Doe hier de wangen en kwabjes-test.

Wat kun je eraan doen?

De zon en een ongezonde leefstijl hebben geen positieve invloed op de veroudering van je huid. Maar het zijn vooral de significante veranderingen in je botstructuur die ervoor zorgen dat je er anders uit gaat zien als je ouder wordt. Maar liefst 60% van hoe jij veroudert, ligt vast in je DNA. Goed insmeren, niet roken en gezond leven helpen dus maar gedeeltelijk om je huid jong te houden. Heeft de veroudering toegeslagen en zie je in de spiegel duidelijk een krimper of een zakker? Dan is daar iets aan te doen. Als krimper ben je vaak geholpen met injectables die bijvoorbeeld je wangen steviger maken. Bij zakkers is een liquid facelift vaak de oplossing. Maar dit zijn slechts indicaties: wat de beste behandeling is, verschilt per geval.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij de Elzen Kliniek krijgt je een persoonlijk consult. De arts werkt volgens een gedegen methode, de Tipping Point Approach, om te bepalen welke punten in jouw gezicht bepalend zijn voor jouw uitstraling. Zij benoemt subtiele veranderingen waarmee ze jouw uitstraling op een natuurlijke manier positiever kan maken. Je krijgt een persoonlijk behandelplan mee, dat je rustig kunt nalezen. Vervolgens krijg je bedenktijd, zodat je zorgvuldig kunt overwegen of de besproken behandeling voor jou het beste is.

 

Krimper

 

Zakker

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Elzen Kliniek.

Dit artikel is in samenwerking met kliniek Elzen Kliniek geschreven.

Bekijk deze kliniek