De nieuwste ontwikkeling in haartransplantatie: haarsparende FUE behandeling

29 maart 2016 | Haartransplantatie , | Micro Hair Pigmentation

De ontwikkeling van de FUE-techniek ('Follicular Unit Extraction') heeft het aantal haartransplantaties in de laatste jaren een ongekende boost gegeven. Toch durfde nog niet iedereen met kaalheid de stap naar een haarkliniek te zetten. Want voorafgaand aan een   FUE haartransplantatie moet de hele hoofdhuid kaal worden geschoren. Maar er is een alternatief: de haarsparende FUE-behandeling.

De FUE-techniek heeft de grootste nadelen van haartransplantaties weggenomen. Bij deze behandeling worden haarzakjes met haren uit het donorgebied naar de kale plek op het hoofd getransplanteerd. De techniek is een regelrechte revolutie ten opzichte van de meer ingrijpende FUT behandeling. De belangrijkste voordelen zijn dat de behandeling pijnloos is, met een snelle genezing en zonder een groot litteken.
Voor sommigen had de ingreep toch nog een nadeel: de hoofdhuid moest worden kaalgeschoren, voorafgaand aan de behandeling. De reden daarvoor is eenvoudig: de haren zijn alleen één voor één uit te boren als ze kort zijn. Maar niet iedereen is er blij mee dat het haar tijdelijk wordt gekort. Veel vrouwen met langer haar zijn er niet van gecharmeerd. En ook mannen houden vaak liever de haardos die ze hebben, transplantatie of niet. Met de ontwikkeling van de FUE haarsparende behandeling door Hairplus medical care is er nu geen enkele reden meer om te kiezen voor een haardos met inhammen of kaal achterhoofd.

Haarsparende haartransplantatie vanaf 8 cm

De FUE haarsparende behandeling is een techniek die het beste kan worden toegepast als het haar 8 cm of langer is. Vóór de behandeling wordt een kleine strook van een aantal centimeter achter op het hoofd kaal geschoren. Het lange haar valt daar na de behandeling overheen.

Tot 1250 grafts haarsparend behandelen

Het te behandelen gebied mag bij een FUE haarsparende behandeling niet te groot zijn. Dat komt omdat het donorgebied niet te veel mag worden ‘uitgeput’. In de praktijk blijkt wel dat bij grotere behandelingen van 2500 grafts bijvoorbeeld een haarsparende behandeling vaak minder relevant is. Het haar wordt dan in veel gevallen al kort gedragen. Bij reguliere  FUE haartransplantatieworden er door Hairplus medical care tot 3000 'grafts' (haarzakjes met haren) per dag verplaatst, bij het haarsparende alternatief is 1250 grafts het maximum per behandeling. Meestal is dat aantal van 1250 grafts overigens ruim voldoende om het haaruitvalprobleem op te lossen.

Meer weten over de haarsparende FUE behandeling? Plan gratis en vrijblijvend een voorlichtingsgesprek in bij Hairplus medical care. U ontvangt een persoonlijk medisch advies over uw haaruitval probleem en welke preventie en/of haartransplantatie methode het beste bij u past.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hairplus medical care.