De ‘Golden Ratio’ gezichtsanalyse van Doctors Inc.

20 september 2017 | Fillers

De ‘Golden Ratio’ gezichtsanalyse van Doctors Inc.

Als mens worden we aangetrokken door schoonheid. Onbewust worden we aangetrokken door objecten en mensen waarvan we vinden dat die mooi zijn. Wanneer de elementen van een gezicht in de juiste verhouding zijn, krijgen we een prettig gevoel. Het is alsof ons brein ons een beloning geeft wanner we iets aantrekkelijks zien. Dat is de reden dat we zo aangetrokken worden door mooie kunst, architectuur en vooral mensen, omdat ze elk een perfect evenwicht vertonen dat ieder van ons onbewust kan berekenen of aanvoelen.

Ons brein registreert zonder dat we het in de gaten hebben allerlei exacte verhoudingen en wanneer de verhoudingen kloppen voelen we een enorme aantrekkingskracht. Deze perfecte balans wordt door sommigen dan ook aangeduid als de Goddelijke Verhouding, maar is meer bekend als “The Golden Ratio”. Deze “Golden Ratio” of “Gulden Snede” is gelijk aan de juiste of perfecte verhouding en is dus in wezen wiskundig te verklaren.

Bij Doctors Inc. zijn we gefascineerd door dit verschijnsel en we ontdekten aan de hand van literatuuronderzoek dat ongeacht ras, geslacht of huidskleur in het gezicht universele verhoudingen van schoonheid bestaan. Leonardo da Vinci ontdekte al eerder universele verhoudingen in het menselijk lichaam en andere kunstenaars gebruikten de Gulden Snede ook al om hun kunst zo mooi mogelijk te maken. Deze universele verhoudingen in het gezicht, de Golden Ratio, vormen de basis van de unieke methode van Doctors Inc. om een gezicht in optimale balans te brengen.

Je zal vast wel eens een voorbeeld gezien hebben van iemand die lelijker was na een filler behandeling dan ervoor. Te dikke lippen, onnatuurlijke appelwangen, noem maar op. Door gebruik te maken van de Golden Ratio creëer je evenwicht in het hele gezicht. De wenkbrauwen, de jukbeenderen, de neus en de mond zijn hierbij bijzonder belangrijke elementen. Bij Doctors Inc. zullen we dan ook eerder op veel verschillende plekken in het gezicht iets heel onopvallends doen dan op één plek heel veel. 

Doctors Inc. heeft een speciaal meetinstrumentje ontwikkeld om deze verhouding te meten in het gezicht. Met dit Golden Ratio meetinstrument kunnen we precies bepalen waar je dat kleine accent nodig hebt om op onzichtbare wijze dat onderbewuste gedeelte van het brein aan te spreken: het klopt, er is balans, dit is schoonheid.

Wil jij ook graag weten wat de optimale proporties van je gezicht zijn? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult met een van onze cosmetisch artsen!  www.doctors-inc.com

Dit artikel is in samenwerking met kliniek Doctors Inc. Amsterdam Zuidas geschreven.

Bekijk deze kliniek