Celfina

30 oktober 2017 | Cellfina anti-cellulite , | Cellulite behandeling

Tot voor kort was de behandeling van cellulite met een lange termijn effect een enorme uitdaging. De meeste opties waren gewoon snelle oplossingen die voor een paar uur en in het beste geval een paar dagen werkte.


Nu hebben we een door de FDA en CE goedgekeurde medische procedure genaamd Cellfina ™ die zich op de wortel van het probleem richt en een gladde, mooie huid onthuld. Deze procedure heeft een uitstekende tevredenheids-score bij de patiënten en de resultaten duren op zijn minst drie jaar en waarschijnlijk een stuk langer (gebaseerd op de resultaten van klinische proeven)! Wij zijn zeer enthousiast om meer details te delen en aan te kondigen dat Doctors Inc. de eerste kliniek in Europa is om deze behandeling aan te bieden.


Wat zijn de oorzaken van cellulite?
Ten eerste, om uit te leggen hoe Cellfina ™ werkt, leggen we uit wat cellulite veroorzaakt. We hebben allemaal vetophopingen onder onze huid. We hebben ook vezelig bindweefsel of draadjes (denk aan elastiekjes), Septae genaamd, die onze huid verbindt met ons onderliggende weefsel. Cellulite, of kuiltjes, treedt op wanneer de onderliggende vetophopingen door de zwakke plekken in het bindweefsel onder de huid beginnen te duwen, maar de draden blijven trekken op bepaalde plekken – en veroorzaken zo die gevreesde ‘kuiltjes’ die we allemaal maar al te goed kennen!

Wat zijn de resultaten van Cellfina?
Cellfina resultaten zijn de meest indrukwekkende en veelbelovende van alle cellulitis behandelingen. Een significante vermindering van de zichtbaarheid van cellulite kan vaak worden gezien binnen een paar dagen na de behandeling. Eindresultaten van Cellfina behandeling duren ongeveer 3 jaar voor de meeste patiënten, de langste van alle FDA goedgekeurde cellulitis behandelingen. Het meest interessante aspect van Cellfina behandeling is dat de resultaten veel langer dan een jaar duren en zeer lange termijn lijken te zijn, of zelfs permanent.

Hoe werkt Cellfina?
De Cellfina ™ procedure werkt met behulp van een kleine gemotoriseerde naald om de zwakke banden van bindweefsel los te snijden en hen vrij te laten. Dit laat de huid op zijn beurt terugveren en weer glad worden. Cellfina pakt hiermee het onderliggende probleem van cellulite.
Cellfina’s gepatenteerde vacuümsysteem zuigt de huid in een afgesloten kamer en rekt de vezelachtige koorden die verantwoordelijk zijn voor cellulite.


De procedure is ideaal voor de kuiltjes op de billen of bovenste delen van de dijen.
De volgende fase omvat een klein apparaat dat continue de vezelige draden losmaakt die verantwoordelijk zijn voor cellulite op het oppervlak van de huid. Het gepatenteerde systeem Cellfina heeft een precisie-geleide naald die oscilleert bij hoge snelheden en zo de vezelachtige koorden die verantwoordelijk zijn voor cellulite permanent losmaakt. Tijdens de Cellfina behandeling kunt u letterlijk zien de cellulite kuiltjes verdwijnen! Voor de meeste patiënten is slechts één behandeling nodig om optimale resultaten te bereiken.


Is Cellfina veilig?
De gerapporteerde bijwerkingen van deze procedure zijn allemaal licht tot matig en zijn kneuzing, pijn, en soms wat zwelling. Deze bijwerkingen duren enkele dagen tot ongeveer twee weken.

Uw Cellfina ™ Procedure:
U komt eerst naar onze kliniek voor een eerste consult om te bepalen of u een goede kandidaat bent voor Cellfina ™. Als wij vaststellen dat je een goede kandidaat voor deze procedure bent, zullen we een afspraak inplannen en het advies geven twee weken voor de procedure te stoppen stopt met Aleve, Visolie, Advil en Ibuprofen.


De hele procedure die plaatsvindt tijdens een opvolgafspraak duurt ongeveer een uur. We beginnen met het toedienen van plaatselijke verdoving. Vervolgens wordt de omgeving die we zullen behandelen gevoelloos en heb je geen ongemak.
Er worden foto’s gemaakt van het gebied dat tijdens de ingreep behandeld zal worden. We markeren de cellulite kuiltjes met een speciale pen en leggen dit vast op een aantal foto´s (niet de meest mooie foto’s, maar stel je eens voor dat dit alles zal verdwijnen na de behandeling).

Welke nazorg is nodig na Cellfina?
Als we klaar zijn, zal het gebied dat behandeld is verbonden worden met steriel verband en krijg je een pijnstiller tegen het mogelijke ongemak. Verder wordt er gevraagd dat je compressiekleding meebrengt om hierover aan te doen; dat kan een strakke bikershort zijn, Shapewear of strak zittende leggings.


Deze compressiekleding moet nog twee weken gedragen worden. Dit zal zwelling en blauwe plekken minimaliseren.
De eerste twee dagen na de behandeling kan het gebied enigszins pijnlijk en gekneusd zijn. Er zijn patiënten die de volgende dag gaan werken, maar over het algemeen adviseren we om een dag vrij te nemen. Na een dag kun je weer lichte activiteiten uitvoeren. Klinische studies laten zien dat 90% van de patiënten geen tekenen van kneuzing of blauwe plekken meer hebben na 4 weken.
Binnen drie dagen van de procedure zal het resultaat te zien zijn, deze zullen blijven verbeteren tot maximaal een jaar na de ingreep. De tevredenheidsgraad is enorm met deze ingreep!


Ik heb interesse in een behandeling, wat moet ik doen?
Maak een afspraak met ons voor een consultatie. Een arts zal je huid en ernst van de cellulitis evalueren en zien of je een geschikte kandidaat bent voor Cellfina. Mail naar [email protected] of ga naar onze website op www.doctors-inc.com voor meer informatie.

 

Dit artikel is in samenwerking met kliniek Doctors Inc. Amsterdam Zuidas geschreven.

Bekijk deze kliniek