Total Body Scan

83

Gebaseerd op 3 ervaringen

Bijna driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover een total body scan, een grondige medische check-up. Huisartsen kiezen liever voor een laagdrempelige en goedkopere methode.

Driekwart van alle Nederlanders zou zijn of haar lichaam wel eens aan een grondig onderzoek willen laten onderwerpen, zo blijkt uit een recente poll. Mensen worden vooral afgeschrikt door de prijs: 6 op de 10 Nederlanders vindt een total bodyscan te duur. Bij 1 op de 10 ontbreekt het aan de benodigde moed. Van alle bezoekers van dokterdokter.nl heeft 4% ooit zo'n bodyscan laten doen.

Kunnen we je helpen?

Gebruik onderstaande buttons indien je direct opzoek bent naar een kliniek of direct total body scan ervaringen wilt lezen

Bekijk de reviews Bekijk de klinieken

Total bodyscan
Sinds een jaar of 5 kun je je lijf van top tot teen laten checken door middel van een total bodyscan. Tijdens zo’n medische check-up wordt je lichaam onder meer bekeken op tumoren, ontstekingen en cystes. Ook de conditie van je bloedvatenstelsel wordt onder de loep genomen. Je schedel en hersenen worden onderzocht, en je longen worden nagekeken op longemfyseem. Vooral mensen tussen de 45 en de 60 laten dit doen. Bijvoorbeeld omdat ze zich zorgen maken om hun gezondheid, of omdat ze meer risico lopen dan anderen: rokers, mensen met overgewicht, mensen die een erfelijke aanleg in de familie hebben. Ook zakenmensen met een druk en stressvol bestaan laten zich nakijken, om zeker te weten dat ze nog gezond en fit zijn.

Intakegesprek
Er zijn in Nederland een paar organisaties die zo’n bodyscan aanbieden. Hun manier van werken komt in grote lijnen met elkaar overeen. Er gaat altijd een intakegesprek (anamnese) aan vooraf. Daarin wordt bekeken en besproken wat er precies gecheckt moet worden. Na het maken van een MRI-scan en eventueel CT-scans bespreekt de arts dezelfde dag nog de resultaten van het onderzoek. Aan het eind van de dag krijg je alles mee naar huis. De onderzoeken worden in het buitenland gedaan, vaak net over de grens in Duitsland, omdat de Nederlandse wetgeving geen uitgebreid preventief medisch onderzoek toestaat, zonder dat er een directe medische aanleiding voor is.

Laatste reviews

Prescan Nederland Total Body Scan Review door Anonieme gebruiker
10 maart 2011

61

geen vertaalde rapporten, nog steeds geen fatsoenlijke uitslag ontlastings...

PrivateScan Total Body Scan Review door Anonieme gebruiker
2 februari 2011

97

Meer dan waard voor mijn geld gekregen. Kon het maar zo in Nederlandse...

Prescan Nederland Total Body Scan Review door Anoniem
20 december 2010

91

Uiteindelijk was het eindresultaat niet wat ik gehoopt had. Ze hebben door de...

Meer ervaringen lezen?

Er zijn nog 3 Total Body Scan ervaringen