Artrose

93

Gebaseerd op 6 ervaringen

Artrose is de medische naam van een aandoening aan het kraakbeen in gewrichten. Wanneer de hoeveelheid kraakbeen in de gewrichten sneller afneemt dan het lichaam kan produceren, ontstaat artrose. De kwaliteit van het kraakbeen verslechtert en kan zelfs helemaal verdwijnen. Ook de hoeveelheid 'vloeistof' die nodig is om het gewricht soepel te laten bewegen, neemt af.

Kunnen we je helpen?

Gebruik onderstaande buttons indien je direct opzoek bent naar een kliniek of direct artrose ervaringen wilt lezen

Bekijk de reviews Bekijk de klinieken

Door artrose kunnen botten in de gewrichten over elkaar schuren. Dit leidt tot vervorming van het bot. Aan de rand van de gewrichten vormen zich zichtbare en voelbare knobbels. Dit kan veel pijn veroorzaken, maar kan er ook voor zorgen dat bewegen moeilijker wordt of dat zenuwen bekneld raken. Artrose komt voornamelijk voorin de gewrichten van handen, knieën, schouders, nek en heupen.

Artrose is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen ouderdomsziekte. Het kan op iedere leeftijd onstaan. Wel hebben oudere mensen relatief meer kans op het krijgen van artrose. In Nederland lijden ongeveer een miljoen mensen aan deze aandoening.

 

Laatste reviews

CosMed Kliniek Artrose Review door Christina
9 december 2016

87

Zoals u hebt kunnen lezen ben ik zeer tevreden over zowel de kliniek als ook...

Parkkliniek en Medisch Centrum Artrose Review door Peter
11 augustus 2016

99

Was erg op mijn gemak voor tijdens en na de kijkoperatie . Een aanrader bij...