maandag 6 augustus 2012

IGZ: Laser Surgery moet per direct dicht

IGZ: Laser Surgery moet per direct dicht

De privékliniek Laser Surgery in Haarlem moet per direct stoppen met het behandelen van patiënten en cliënten. De kwaliteit en veiligheid van de zorg laten flink te wensen over, zo heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandag laten weten.

De inspectie constateerde dat er geen noodmedicatie aanwezig is voor calamiteiten. Ook is onduidelijk of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie. Daarnaast worden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden uitgevoerd. Directeur Peter van Ispelen van Laser Surgery is erg verbolgen over de gang van zaken en overweegt een kort geding aan te spannen tegen de IGZ. „Consults gaan gewoon door, de kliniek is niet gesloten. We mogen alleen 7 dagen niet opereren”, reageert Van Ispelen.

Bij een controle vorige maand constateerde de IGZ al ernstige tekortkomingen. Bij een bezoek begin deze maand bleek dat er geen verbeteringen in de situatie waren en daarom besloot de inspectie dat de kliniek per direct de deuren moet sluiten.

„De bestuurder van Laser Surgery neemt zijn verantwoordelijkheid niet voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan patiënten”, is de constatering van de inspectie. De risicovolle ingrepen worden uitgevoerd zonder dat er een risicoselectie plaatsvindt van de patiënten. Ook zijn er geen afspraken gemaakt over samenwerking met een ziekenhuis in de buurt over opvang van complicaties of calamiteiten.

Bron: Telegraaf

< Terug naar het overzicht

Top 5 klinieken

Ooglidcorrectie

 • Ooglift (89 ooglidcorrectie ervaringen)

  9,5 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Gelderland (71 ooglidcorrectie ervaringen)

  8,9 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Groningen (66 ooglidcorrectie ervaringen)

  8,9 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Utrecht (58 ooglidcorrectie ervaringen)

  9,0 Bekijk >
 • Aesthetic Beauty Clinics (42 ooglidcorrectie ervaringen)

  9,4 Bekijk >

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook:

Laatste nieuws

Dinsdag 18 maart 2014

Proef met register voor borstimplantaten

Waarschijnlijk eind dit jaar kan het landelijk register voor implantaten als kunstheupen, kunstknieën, pacemakers en borstimplantaten met de eerste gegevens worden gevuld.Tot de zomer wordt daarvoor proefgedraaid met de registratie van borstimplantaten.

> Lees verder

Woensdag 5 maart 2014

De populairste ingrepen in de United States

De populairste ingrepen in de United States

De Amerikaanse Society of Plastic Surgeons maakte onlangs bekend welke plastische en cosmetische chirurgie ingrepen in 2013 het vaakst werden uitgevoerd. Borstvergroting is het meest populair als het gaat om plastische chirurgie. Bij de minder ingrijpende procedures is Botox het meest populair.


 

> Lees verder

Dinsdag 4 maart 2014

Mannen doodsbang voor Coupe Monnik

Vraag een meid van twintig wat haar spookbeeld voor de toekomst is en geheid hoor je: rimpels, een steeds groter wordende zwemband om de buik, putjes in de benen. Maar wat zouden mannen zeggen? Simpel: de Monnik.

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten