maandag 6 augustus 2012

IGZ: Laser Surgery moet per direct dicht

IGZ: Laser Surgery moet per direct dicht

De privékliniek Laser Surgery in Haarlem moet per direct stoppen met het behandelen van patiënten en cliënten. De kwaliteit en veiligheid van de zorg laten flink te wensen over, zo heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandag laten weten.

De inspectie constateerde dat er geen noodmedicatie aanwezig is voor calamiteiten. Ook is onduidelijk of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie. Daarnaast worden de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende nageleefd.

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden uitgevoerd. Directeur Peter van Ispelen van Laser Surgery is erg verbolgen over de gang van zaken en overweegt een kort geding aan te spannen tegen de IGZ. „Consults gaan gewoon door, de kliniek is niet gesloten. We mogen alleen 7 dagen niet opereren”, reageert Van Ispelen.

Bij een controle vorige maand constateerde de IGZ al ernstige tekortkomingen. Bij een bezoek begin deze maand bleek dat er geen verbeteringen in de situatie waren en daarom besloot de inspectie dat de kliniek per direct de deuren moet sluiten.

„De bestuurder van Laser Surgery neemt zijn verantwoordelijkheid niet voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan patiënten”, is de constatering van de inspectie. De risicovolle ingrepen worden uitgevoerd zonder dat er een risicoselectie plaatsvindt van de patiënten. Ook zijn er geen afspraken gemaakt over samenwerking met een ziekenhuis in de buurt over opvang van complicaties of calamiteiten.

Bron: Telegraaf

< Terug naar het overzicht

Top 5 klinieken

Ooglidcorrectie

 • Ooglift (94 ooglidcorrectie ervaringen)

  9,5 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Gelderland (73 ooglidcorrectie ervaringen)

  8,9 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Groningen (66 ooglidcorrectie ervaringen)

  8,9 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Utrecht (58 ooglidcorrectie ervaringen)

  9,0 Bekijk >
 • Aesthetic Beauty Clinics (55 ooglidcorrectie ervaringen)

  9,4 Bekijk >

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook:

Laatste nieuws

Dinsdag 3 juni 2014

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

Meer dan vijf op de zes mensen die ooit botox heeft gebruikt, heeft geen flauw idee wat er precies in hun gezicht geïnjecteerd is.


Dit blijkt uit Brits onderzoek van een cosmetisch chirurgie bedrijf waarvoor 1.500 botoxgebruikers zijn ondervraagd.

> Lees verder

Maandag 2 juni 2014

NVPC en BVN pleiten voor toepassing en vergoeding innovatieve reconstructiemethode

Grote voordelen lipofilling voor patiënt bij (borst)reconstructies en littekensDe Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en Borstkankervereniging Nederland (BVN) zijn een campagne gestart om de reconstructiemethode lipofilling toegestaan en vergoed te krijgen. De campagne richt zich in eerste instantie op het ministerie van VWS en het Zorg Instituut Nederland (ZIN). De behandeling biedt patiënten grote voordelen, maar kan door negatief advies van ZIN momenteel niet worden vergoed.


> Lees verder

Dinsdag 22 april 2014

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Ben of ken jij iemand die al meerdere malen onder het mes is gegaan bij een plastisch chirurg en nog lang niet uitbehandeld is En ben jij binnenkort van plan om een ingreep te ondernemen in binnen- of buitenland en mogen wij daar bij zijn?


> Lees verder

> Alle nieuwsberichten