dinsdag 1 mei 2012

Europa wil betere wet na PIP-affaire

Europa wil betere wet na PIP-affaire

Het Europese parlement heeft woensdag 26 april unaniem een resolutie aangenomen over nieuwe regels voor medische hulpmiddelen. Het parlement wil hiermee affaires zoals met de PIP-borstimplantaten voorkomen.

De resolutie van het Environment and Public Health Committee pleit voor onder meer een register van implanteerbare medische hulpmiddelen en betere controles voor markttoegang. Dit alles om een herhaling van het Poly Implant Prothèse (PIP)-borstimplantatendebacle te voorkomen.

Naar schatting zijn 400.000 van deze Franse PIP-implantaten wereldwijd verkocht, maar niemand weet precies bij welke vrouwen ze zijn geïmplanteerd. Naar schatting hebben 1400 Nederlandse vrouwen de implantaten gekregen, met risico van lekkage en daaropvolgende klachten. De Europese parlementsleden vinden dat de PIP-zaak, maar ook de zaak van de heupimplantaten, heeft aangetoond dat het huidige systeem van toelating en het toezicht daarop niet deugt.

De resolutie neemt een voorschot op de nieuwe wetgeving voor medische hulpmiddelen, die voor dit jaar op de rol staat. Eucomed, de vereniging van de medische technologie-industrie, is kritisch op de extra controles die de parlementariërs eisen voordat een product op de markt mag komen. Vooral de metaal-op-metaal heupprothesen hadden hierbij niet als voorbeeld moeten dienen, omdat Groot-Brittannië en de Verenigde Staten ze wel hebben toegelaten. Deze landen werken met een strenger markttoelatingssysteem.

Bron: Medisch Contact

< Terug naar het overzicht

Top 5 klinieken

Borstvergroting

 • Praktijk Gabriels - Diana Gabriels (230 borstvergroting ervaringen)

  9,3 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Duitsland (60 borstvergroting ervaringen)

  9,1 Bekijk >
 • Global Care Clinic (54 borstvergroting ervaringen)

  9,8 Bekijk >
 • Wellness Kliniek Genk (38 borstvergroting ervaringen)

  8,9 Bekijk >
 • Kliniek Amstelveen (33 borstvergroting ervaringen)

  9,0 Bekijk >

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook:

Laatste nieuws

Dinsdag 3 juni 2014

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

Meer dan vijf op de zes mensen die ooit botox heeft gebruikt, heeft geen flauw idee wat er precies in hun gezicht geïnjecteerd is.


Dit blijkt uit Brits onderzoek van een cosmetisch chirurgie bedrijf waarvoor 1.500 botoxgebruikers zijn ondervraagd.

> Lees verder

Maandag 2 juni 2014

NVPC en BVN pleiten voor toepassing en vergoeding innovatieve reconstructiemethode

Grote voordelen lipofilling voor patiënt bij (borst)reconstructies en littekensDe Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en Borstkankervereniging Nederland (BVN) zijn een campagne gestart om de reconstructiemethode lipofilling toegestaan en vergoed te krijgen. De campagne richt zich in eerste instantie op het ministerie van VWS en het Zorg Instituut Nederland (ZIN). De behandeling biedt patiënten grote voordelen, maar kan door negatief advies van ZIN momenteel niet worden vergoed.


> Lees verder

Dinsdag 22 april 2014

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Ben of ken jij iemand die al meerdere malen onder het mes is gegaan bij een plastisch chirurg en nog lang niet uitbehandeld is En ben jij binnenkort van plan om een ingreep te ondernemen in binnen- of buitenland en mogen wij daar bij zijn?


> Lees verder

> Alle nieuwsberichten