dinsdag 1 mei 2012

Europa wil betere wet na PIP-affaire

Europa wil betere wet na PIP-affaire

Het Europese parlement heeft woensdag 26 april unaniem een resolutie aangenomen over nieuwe regels voor medische hulpmiddelen. Het parlement wil hiermee affaires zoals met de PIP-borstimplantaten voorkomen.

De resolutie van het Environment and Public Health Committee pleit voor onder meer een register van implanteerbare medische hulpmiddelen en betere controles voor markttoegang. Dit alles om een herhaling van het Poly Implant Prothèse (PIP)-borstimplantatendebacle te voorkomen.

Naar schatting zijn 400.000 van deze Franse PIP-implantaten wereldwijd verkocht, maar niemand weet precies bij welke vrouwen ze zijn geïmplanteerd. Naar schatting hebben 1400 Nederlandse vrouwen de implantaten gekregen, met risico van lekkage en daaropvolgende klachten. De Europese parlementsleden vinden dat de PIP-zaak, maar ook de zaak van de heupimplantaten, heeft aangetoond dat het huidige systeem van toelating en het toezicht daarop niet deugt.

De resolutie neemt een voorschot op de nieuwe wetgeving voor medische hulpmiddelen, die voor dit jaar op de rol staat. Eucomed, de vereniging van de medische technologie-industrie, is kritisch op de extra controles die de parlementariërs eisen voordat een product op de markt mag komen. Vooral de metaal-op-metaal heupprothesen hadden hierbij niet als voorbeeld moeten dienen, omdat Groot-Brittannië en de Verenigde Staten ze wel hebben toegelaten. Deze landen werken met een strenger markttoelatingssysteem.

Bron: Medisch Contact

< Terug naar het overzicht

Top 5 klinieken

Borstvergroting

 • Praktijk Gabriëls - Diana Gabriëls (184 borstvergroting ervaringen)

  9,3 Bekijk >
 • ACCZ I A Klinieken Duitsland (55 borstvergroting ervaringen)

  9,1 Bekijk >
 • Global Care Clinic (49 borstvergroting ervaringen)

  9,8 Bekijk >
 • Bloemingdael plastische chirurgie (25 borstvergroting ervaringen)

  9,3 Bekijk >
 • Arenborghoeve (24 borstvergroting ervaringen)

  9,3 Bekijk >

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook:

Laatste nieuws

Dinsdag 22 april 2014

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Ben of ken jij iemand die al meerdere malen onder het mes is gegaan bij een plastisch chirurg en nog lang niet uitbehandeld is En ben jij binnenkort van plan om een ingreep te ondernemen in binnen- of buitenland en mogen wij daar bij zijn?


> Lees verder

Dinsdag 18 maart 2014

Proef met register voor borstimplantaten

Waarschijnlijk eind dit jaar kan het landelijk register voor implantaten als kunstheupen, kunstknieën, pacemakers en borstimplantaten met de eerste gegevens worden gevuld.Tot de zomer wordt daarvoor proefgedraaid met de registratie van borstimplantaten.

> Lees verder

Woensdag 5 maart 2014

De populairste ingrepen in de United States

De populairste ingrepen in de United States

De Amerikaanse Society of Plastic Surgeons maakte onlangs bekend welke plastische en cosmetische chirurgie ingrepen in 2013 het vaakst werden uitgevoerd. Borstvergroting is het meest populair als het gaat om plastische chirurgie. Bij de minder ingrijpende procedures is Botox het meest populair.


 

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten