maandag 27 februari 2012

Prikje botox en weg depressie?

Prikje botox en weg depressie?

Een botox-spuitje kan niet alleen rimpels gladstrijken, maar wellicht ook depressies verlichten. Onderzoekers in Hannover en Basel hebben daarvoor aanwijzingen gevonden, meldde het Journal of Psychiatric Research maandag.

Aan het onderzoek namen 30 mensen deel, onder wie enkelen die al lange tijd aan depressies leden en bij wie antidepressiva niet goed aansloegen.

Symptomen gehalveerd

De helft kreeg botox toegediend, de andere helft kreeg een nepinjectie. Na twee weken bleken de patiënten met botox minder depressief. De ernstigste symptomen bleken bij de meesten na 6 weken minstens te zijn gehalveerd. Bij de andere groep waren amper verbeteringen te zien.

De behandeling heeft volgens de artsen relatief weinig bijwerkingen en is efficiënt. Eén spuitje heeft meerdere maanden effect, verklaarde proffessor Tillmann Krüger van de MHH-kliniek voor psychiatrie. „Botox kan een nieuw bestanddeel worden in de behandeling van depressies”.

Voordat het breed wordt ingezet, moet volgens de onderzoekers nog precies worden vastgesteld hoe botox de depressies precies verlicht.

Bron: De Telegraaf


< Terug naar het overzicht

Top 5 klinieken

Botox

 • Kliniek Dokter Frodo (63 botox ervaringen)

  9,2 Bekijk >
 • The Body Clinic Amsterdam (63 botox ervaringen)

  9,2 Bekijk >
 • The Body Clinic Duiven (56 botox ervaringen)

  9,3 Bekijk >
 • ABC Clinic (40 botox ervaringen)

  9,1 Bekijk >
 • Joost Kroon - Cosmetische Kliniek (22 botox ervaringen)

  9,6 Bekijk >

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook:

Laatste nieuws

Dinsdag 3 juni 2014

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

Meer dan vijf op de zes mensen die ooit botox heeft gebruikt, heeft geen flauw idee wat er precies in hun gezicht geïnjecteerd is.


Dit blijkt uit Brits onderzoek van een cosmetisch chirurgie bedrijf waarvoor 1.500 botoxgebruikers zijn ondervraagd.

> Lees verder

Maandag 2 juni 2014

NVPC en BVN pleiten voor toepassing en vergoeding innovatieve reconstructiemethode

Grote voordelen lipofilling voor patiënt bij (borst)reconstructies en littekensDe Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en Borstkankervereniging Nederland (BVN) zijn een campagne gestart om de reconstructiemethode lipofilling toegestaan en vergoed te krijgen. De campagne richt zich in eerste instantie op het ministerie van VWS en het Zorg Instituut Nederland (ZIN). De behandeling biedt patiënten grote voordelen, maar kan door negatief advies van ZIN momenteel niet worden vergoed.


> Lees verder

Dinsdag 22 april 2014

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Wij zijn op zoek naar mensen voor een nieuw televisieprogramma!

Ben of ken jij iemand die al meerdere malen onder het mes is gegaan bij een plastisch chirurg en nog lang niet uitbehandeld is En ben jij binnenkort van plan om een ingreep te ondernemen in binnen- of buitenland en mogen wij daar bij zijn?


> Lees verder

> Alle nieuwsberichten