maandag 27 februari 2012

Prikje botox en weg depressie?

Prikje botox en weg depressie?

Een botox-spuitje kan niet alleen rimpels gladstrijken, maar wellicht ook depressies verlichten. Onderzoekers in Hannover en Basel hebben daarvoor aanwijzingen gevonden, meldde het Journal of Psychiatric Research maandag.

Aan het onderzoek namen 30 mensen deel, onder wie enkelen die al lange tijd aan depressies leden en bij wie antidepressiva niet goed aansloegen.

Symptomen gehalveerd

De helft kreeg botox toegediend, de andere helft kreeg een nepinjectie. Na twee weken bleken de patiënten met botox minder depressief. De ernstigste symptomen bleken bij de meesten na 6 weken minstens te zijn gehalveerd. Bij de andere groep waren amper verbeteringen te zien.

De behandeling heeft volgens de artsen relatief weinig bijwerkingen en is efficiënt. Eén spuitje heeft meerdere maanden effect, verklaarde proffessor Tillmann Krüger van de MHH-kliniek voor psychiatrie. „Botox kan een nieuw bestanddeel worden in de behandeling van depressies”.

Voordat het breed wordt ingezet, moet volgens de onderzoekers nog precies worden vastgesteld hoe botox de depressies precies verlicht.

Bron: De Telegraaf


< Terug naar het overzicht

Top 5 klinieken

Botox

 • The Body Clinic Amsterdam (61 botox ervaringen)

  9,3 Bekijk >
 • Kliniek Dokter Frodo (61 botox ervaringen)

  9,2 Bekijk >
 • The Body Clinic Duiven (56 botox ervaringen)

  9,3 Bekijk >
 • ABC Clinic (39 botox ervaringen)

  9,2 Bekijk >
 • Joost Kroon - Cosmetische Kliniek (20 botox ervaringen)

  9,6 Bekijk >

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook:

Laatste nieuws

Dinsdag 18 maart 2014

Proef met register voor borstimplantaten

Waarschijnlijk eind dit jaar kan het landelijk register voor implantaten als kunstheupen, kunstknieën, pacemakers en borstimplantaten met de eerste gegevens worden gevuld.Tot de zomer wordt daarvoor proefgedraaid met de registratie van borstimplantaten.

> Lees verder

Woensdag 5 maart 2014

De populairste ingrepen in de United States

De populairste ingrepen in de United States

De Amerikaanse Society of Plastic Surgeons maakte onlangs bekend welke plastische en cosmetische chirurgie ingrepen in 2013 het vaakst werden uitgevoerd. Borstvergroting is het meest populair als het gaat om plastische chirurgie. Bij de minder ingrijpende procedures is Botox het meest populair.


 

> Lees verder

Dinsdag 4 maart 2014

Mannen doodsbang voor Coupe Monnik

Vraag een meid van twintig wat haar spookbeeld voor de toekomst is en geheid hoor je: rimpels, een steeds groter wordende zwemband om de buik, putjes in de benen. Maar wat zouden mannen zeggen? Simpel: de Monnik.

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten