Meer Snurken


Voor

Na

Snurken

8,3 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 5 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

Snurken is een brommend geluid bij het ademhalen tijdens het slapen. Het klinkt vaak zo hard dat anderen er behoorlijk last van hebben. Denk een de buren op de camping, je vrouw of vriendin etcetera. Bijna de helft van de mensen snurkt wel eens, de meesten van ons gelukkig niet zo hard. Snurken komt voor op alle leeftijden. Echter, meestal treedt snurken voor het eerst op tussen het dertigste en veertigste levensjaar. Bij sommigen begint het snurken al rond het twintigste jaar; dit ligt dan waarschijnlijk aan een erfelijk bepaalde nauwe keelholte.

De oorzaak van snurken/slaapapneu:

Door een vernauwing van de luchtweg kan de luchtstroom bij het ademhalen gaan trillen. Dat kan leiden tot snurken. Hoe ontstaat snurken of slaapapneu nu eigenlijk? Als je inademt, gaat de lucht via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen. Bij het begin van de luchtpijp zitten de stembanden. Als de luchtweg in het traject te nauw is tussen de neusgaten en de stembanden, ga je snurken.

Er ontstaat onderdruk in de luchtpijp en het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte worden naar elkaar toe gezogen. Dit veroorzaakt dan de inadem-snurk. Bij het uitademen worden deze delen door de overdruk in de luchtpijp juist uit elkaar geduwd. Dan ontstaat de uitadem-snurk (alsof er een ballon leegloopt). Oudere mensen snurken vaker en harder dan jongere. Dit komt omdat het slijmvlies van de keelholte bij het ouder worden dikker wordt ten gevolge van ophoping van vetweefsel. De doorsnee van de luchtweg wordt hierdoor dus kleiner. Bovendien worden slijmvliezen, net als de huid, op oudere leeftijd slapper, zodat zij makkelijker kunnen gaan trillen.

Zelf Snurken gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Snurken Ervaringen

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste kliniek?

Download onze checklist en neem deze mee tijdens je consult.

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: