Meer Ooglaseren


Voor

Na

Ooglaseren

9,1 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 440 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

Je wilt weer scherp zien zonder bril of lenzen door een ooglaserbehandeling? Wij snappen dat je veel vragen hebt over de verschillende technieken en risico's. Al deze informatie hebben wij gebundeld op KliniekErvaringen.nl zodat je alles komt te weten over ooglaseren en weet hoe je een goede kliniek moet kiezen.

Een ooglaserbehandeling is een vorm van refractiechirurgie. Onder refractiechirurgie vallen alle operaties die je afhankelijkheid van bril of lenzen verkleinen. Of in de meest optimale situatie je bril of lenzen zelfs helemaal overbodig maken! 

Bij ooglaseren wordt het hoornvlies dunner gemaakt met een computergestuurde laserstraal. Hierbij wordt de kromming van het hoornvlies verandert. Het beeld wordt dan weer scherp op het netvlies geprojecteerd, waardoor je geen bril of lenzen meer nodig hebt.

Geen nadelige effecten op lange termijn

Een ooglaserbehandeling wordt internationaal al zo'n 30 jaar uitgevoerd. Reeds miljoenen mensen hebben een ooglaserbehandeling hebben ondergaan. Op grond van deze langdurige ervaring kan gesteld worden dat er geen negatieve effecten op de lange termijn optreden en kunnen we spreken van een bewezen techniek waarvan bovendien de kwaliteit door innovatie alleen maar toeneemt. Ooglaseren is het experimentele stadium dus al lang gepasseerd.

De kans op ernstige complicaties

Zeer ernstige complicaties na een ooglaserbehandeling die leiden tot een vermindering van het gezichtsvermogen zijn zeer zeldzaam (minder dan 0,1%). De kans hierop is dus gering! Blindheid als gevolg van een ooglaserbehandeling kan bovendien vrijwel worden uitgesloten! Vergeet niet dat deze hele kleine kans op ernstige complicaties bij het dragen van een bril of lenzen net zo goed aanwezig is, sterker nog: dit risico loop je ook voortdurend als je een bril of lenzen draagt terwijl dat bij een ooglaserbehandeling éénmalig is! En toch worden brillen of lenzen in vergelijking met een ooglaserbehandeling als veilig ervaren!

Kun je blind worden van een ooglaser? Nee, dit kan niet lees meer over ooglaseren en blind worden.

Tijdelijke complicaties

Waar komen de verhalen over de gevaren van een ooglaserbehandeling vandaan? Dat heeft voornamelijk te maken met de kleine kans dat er na een ooglaserbehandeling tijdelijke complicaties optreden zoals een verminderd zicht of overgevoeligheid voor licht of andere complicaties. Hier gaat het echter om complicaties die óf vanzelf verdwijnen (als onderdeel van het normale herstelproces) óf met een extra ooglaserbehandeling kunnen worden verholpen. Helaas worden deze tijdelijke complicaties na een ooglaserbehandeling nogal eens verward met ernstige complicaties die tot permanente beperking van het gezichtsveld leiden. De kans op ernstige complicaties na een ooglaserbehandeling is zoals al eerder gezegd niet groter dan bij het dragen van een bril of lenzen!

Lees meer over complicaties

Technieken

Er zijn veel verschillende soorten technieken die gebruikt worden om ogen te laseren. Er worden steeds nieuwe technieken ontwikkeld die nauwkeuriger werken om de kans op complicaties te verminderen en het resultaat te verbeteren.

Smile is de nieuwste behandel techniek. Er wordt geen gebruik gemaakt van een excimer laser. Alle ingrepen in het oog worden uitgevoerd door een Carl Zeiss Visumax laser. Bij Smile wordt geen flapje meer gemaakt in het hoornvlies dit in tegenstelling tot de technieken die de laatste jaren zijn geintroduceerd.

Er zijn vijf operatieve technieken Lasek, lasik, prk, epi-lasik, femtosecond en flex waarmee het hoornvlies wordt voorbereid op een excimer laser behandeling.

Lees meer over de verschillende ooglaseren technieken

Zelf Ooglaseren gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Ooglaseren Ervaringen

1 | 2 | 3 | 4 | … | 87 | 88 |

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste kliniek?

Download onze checklist en neem deze mee tijdens je consult.

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Nieuws over Ooglaseren

Maandag 8 juli 2013

Plastisch chirurgen zien Groupon-acties niet zitten

"Alleen vandaag geldig, ooglaser-behandeling met 54 procent korting." Dit soort aanbiedingen, zoals maandag wordt gedaan via internetbedrijf Groupon, zijn een doorn in het oog van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

> Lees verder

Woensdag 28 november 2012

Kliniek Laser Surgery blijft voorlopig dicht

Kliniek Laser Surgery blijft voorlopig dicht

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem blijft voorlopig dicht. Dat heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) besloten, meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag.

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: