Meer Total Body Scan


Voor

Na

Total Body Scan

8,3 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 3 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

Bijna driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover een total body scan, een grondige medische check-up. Huisartsen kiezen liever voor een laagdrempelige en goedkopere methode.

Driekwart van alle Nederlanders zou zijn of haar lichaam wel eens aan een grondig onderzoek willen laten onderwerpen, zo blijkt uit een recente poll. Mensen worden vooral afgeschrikt door de prijs: 6 op de 10 Nederlanders vindt een total bodyscan te duur. Bij 1 op de 10 ontbreekt het aan de benodigde moed. Van alle bezoekers van dokterdokter.nl heeft 4% ooit zo'n bodyscan laten doen.

Total bodyscan
Sinds een jaar of 5 kun je je lijf van top tot teen laten checken door middel van een total bodyscan. Tijdens zo’n medische check-up wordt je lichaam onder meer bekeken op tumoren, ontstekingen en cystes. Ook de conditie van je bloedvatenstelsel wordt onder de loep genomen. Je schedel en hersenen worden onderzocht, en je longen worden nagekeken op longemfyseem. Vooral mensen tussen de 45 en de 60 laten dit doen. Bijvoorbeeld omdat ze zich zorgen maken om hun gezondheid, of omdat ze meer risico lopen dan anderen: rokers, mensen met overgewicht, mensen die een erfelijke aanleg in de familie hebben. Ook zakenmensen met een druk en stressvol bestaan laten zich nakijken, om zeker te weten dat ze nog gezond en fit zijn.

Intakegesprek
Er zijn in Nederland een paar organisaties die zo’n bodyscan aanbieden. Hun manier van werken komt in grote lijnen met elkaar overeen. Er gaat altijd een intakegesprek (anamnese) aan vooraf. Daarin wordt bekeken en besproken wat er precies gecheckt moet worden. Na het maken van een MRI-scan en eventueel CT-scans bespreekt de arts dezelfde dag nog de resultaten van het onderzoek. Aan het eind van de dag krijg je alles mee naar huis. De onderzoeken worden in het buitenland gedaan, vaak net over de grens in Duitsland, omdat de Nederlandse wetgeving geen uitgebreid preventief medisch onderzoek toestaat, zonder dat er een directe medische aanleiding voor is.

Zelf Total Body Scan gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Total Body Scan Ervaringen

 

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Nieuws over Total Body Scan

Maandag 12 augustus 2013

Full bodyscan straks toegestaan

Full bodyscan straks toegestaan

Gezonde mensen moeten zich met een full bodyscan kunnen laten screenen op bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziektes.


Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil zo'n preventief gezondheidsonderzoek onder voorwaarden toestaan, schrijft De Volkskrant. Omdat de scans nu verboden zijn in Nederland, gaan duizenden mensen ervoor naar het buitenland.

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: