Meer Liposuctie


Voor

Na

Liposuctie

8,9 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 151 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

Liposuctie en liposculpture (=liposculptuur). Deze termen worden gebruikt worden voor de behandeling waarbij hardnekkige vetophopingen worden verwijderd en is nogal eens verwarrend.  Het is de verzamelnaam voor alle technieken waarbij storende vetophopingen worden verwijderd ("lipo" betekent "vet").

 

Liposuctie betekent letterlijk "(weg)zuigen van vet".

Toen deze techniek zo'n dertig jaar geleden voor het eerst werd toegepast werd gebruik gemaakt van grote zuigbuizen die tijdens een algehele narcose werden ingebracht en met behulp van een vacuüm pomp het diep gelegen vet wegzogen.
Hier zaten vele nadelen aan. De resultaten waren zeker niet optimaal en er waren behoorlijke risico's aan verbonden. Zo was de kans groot dat het omliggende bindweefsel, de bloedvaten of de zenuwen werden aangetast.
 
Tegenwoordig zijn de meeste technieken die toegepast worden bij liposculptuur nog steeds gebaseerd op het principe van liposuctie. Daarom worden deze begrippen vandaag de dag nog steeds door elkaar heen gebruikt. Echter, de technieken voor het wegzuigen van vet zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Hierdoor zijn niet alleen de resultaten veel beter geworden, maar zijn tevens de risico's aanzienlijk verminderd.
 
Tegenwoordig gebruikt men veel dunnere zuigbuisjes en zijn er methoden ontwikkeld om het vet eerst los te weken, alvorens het wordt weggezogen. Daardoor behoeft de zuigkracht niet meer zo sterk te zijn als vroeger zodat de kans op beschadiging van bindweefsel, bloedvaten en zenuwen veel geringer is geworden. Bovendien kan de plastisch chirurg veel nauwkeuriger te werk gaan zodat het resultaat zo optimaal mogelijk wordt. Het minder diep gelegen vet kan nu ook worden verwijderd waardoor bovendien de huid na de behandeling beter aan gaat sluiten op de onderliggende weefsellagen hetgeen een veel mooier en regelmatiger resultaat geeft. Tevens komen nu ook andere plekken zoals de kin of de knieholte in aanmerking voor een behandeling. Omdat de behandeling veel minder ingrijpend is geworden kan deze nu vaak onder plaatselijke verdoving worden gedaan wat ook een groot voordeel is ten opzichte van de algehele narcose.      
 
Geleidelijk aan maakt de term "liposuctie" momenteel steeds meer plaats voor de term "liposculptuur"

Zelf Liposuctie gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Liposuctie Ervaringen

1 | 2 | 3 | 4 | … | 30 | 31 |

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste kliniek?

Download onze checklist en neem deze mee tijdens je consult.

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Nieuws over Liposuctie

Maandag 3 februari 2014

Britten massaal aan de liposuctie

Ze hebben het in tijden niet zo druk gehad. De plastisch chirurgen in Groot-Brittannië. Vorig jaar hebben ze veel meer ingrepen uitgevoerd dan in 2012. De stijging was de grootste sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008.


De Britten klopten vooral bij de chirurgen aan voor liposuctie. Het aantal mensen dat vet liet wegzuigen steeg vorig jaar met 41 procent. Maar ook een neuscorrectie, het vergroten van de borsten of een complete facelift bleken populair. Het kwam ruim tien procent vaker voor dan in 2012.

> Lees verder

Maandag 21 oktober 2013

Veel cosmetische ingrepen Nederland

Veel cosmetische ingrepen Nederland

Nederland was in 2011 goed voor 0,7 procent van de wereldwijd gedane cosmetische ingrepen. Dat blijkt uit gegevens van de Internationale Vereniging voor Esthetische Plastisch Chirurgen. Nederland zit daarmee driemaal boven het wereldwijde gemiddelde per inwoner, al zijn bijvoorbeeld de Grieken nog een stuk enthousiaster met cosmetische ingrepen.

> Lees verder

Woensdag 6 februari 2013

Borstvergroting niet langer populairste behandeling

Borstvergroting niet langer populairste behandeling

Er bestond de afgelopen tien jaar overeenstemming over het feit dat borstvergroting de meest populaire plastische chirurgische ingreep was. Het internationale overzicht van de ISAPS laat een nieuwe trend zien waarbij liposuctie 18,8 procent van alle ingrepen beslaat.

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: