Meer Buikwandcorrectie


Voor

Na

Buikwandcorrectie

9,1 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 45 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

De buikhuid en ook de onderliggende spieren kunnen als gevolg van bijvoorbeeld veroudering, maar ook na een zwangerschap of na vermagering uitrekken en verslappen. Een buikwandcorrectie kan dan een oplossing bieden. Het beste resultaat wordt bereikt als je vóór de operatie op het juiste gewicht bent. Soms is het daarom nodig dat je afvalt voordat de buikwandcorrectie kan worden verricht. Een buikwandcorrectie is dus absoluut geen methode om af te vallen!

De plastisch chirurg kan bepalen of de buikwandcorrectie bij jou mogelijk is en of het door jou gewenste resultaat bereikt kan worden. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg je foto’s van voor en na een buikwandcorrectie laten zien.

De buikwandcorrectie

De buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose) en duurt ongeveer twee uur. De insnijding loopt van heup tot heup, even boven de schaamstreek en onder de bikinilijn. Overtollig vet- en huidweefsel wordt verwijderd en indien nodig worden de buikspieren aangespannen. Na het hechten wordt een elastische steunband aangebracht.

Na de buikwandcorrectie

Na de buikwandcorrectie moet je in de kliniek blijven overnachten, je kunt de volgende dag de kliniek verlaten. Om de buikspieren te ondersteunen moet je gedurende zes weken, dag en nacht, een elastische band dragen.

Na de buikwandcorrectie moet je uiteraard voorzichtig zijn. Gedurende zes weken mag je niet intensief sporten, niet zwaar tillen en geen zwaar werk verrichten. Wanneer tijdens de ingreep de spieren aan elkaar zijn gehecht kunnen hoesten, lachen en dergelijke pijnlijk zijn. Mogelijk kan na de buikwandcorrectie tijdelijk enige gevoelloosheid in de onderbuik optreden. Dit verdwijnt meestal na verloop van tijd. Het kan vele maanden duren voordat je goed zicht hebt op het resultaat.

Een week na de buikwandcorrectie kom je terug bij de plastisch chirurg voor controle in de kliniek en het verwijderen van de hechtingen. Je blijft nog minstens vijf weken een steunband dragen. Vervolgcontroles vinden daarna plaats in overleg met de plastisch chirurg.

Zelf Buikwandcorrectie gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Buikwandcorrectie Ervaringen

1 | 2 | 3 | 4 | … | 8 | 9 |

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste kliniek?

Download onze checklist en neem deze mee tijdens je consult.

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Nieuws over Buikwandcorrectie

Maandag 29 juli 2013

Een klacht en dan.... Mislukte operatie hersteld

Na intensief afvallen, kampt Wendy Timmermans (Breda) met overtollige huid rond haar buik. Wendy besluit daarom tot een buikwandcorrectie. Ze kiest daartoe voor de Wellness Kliniek in Genk (België). Het gunstige kostenplaatje en de korte wachttijd zijn debet aan haar keuze. Na een consult volgt de ingreep. De kalender schrijft dan 2005. Jaren later ziet Wendy tot haar schrik een item op televisie met ‘haar’ – inmiddels door de Wellness Kliniek ontslagen - plastische chirurg in een negatieve hoofdrol. Met nare gevolgen. Ook voor Wendy die met allerlei ongewenste naweeën van deze buikwandcorrectie kampt.

> Lees verder

Maandag 14 januari 2013

'Stop reclame op cosmetische ingrepen'

'Stop reclame op cosmetische ingrepen'

Honderden vrouwen hebben afgelopen week via Groupon een kortingsbon gekocht voor een cosmetische ingreep in een Brusselse kliniek. Stunten met cosmetische ingrepen, de politiek vindt het onacceptabel en eist een verbod.

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: