Meer Fillers


Voor

Na

Fillers

9,3 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 449 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

Bij het verouderen van de huid ontstaan er langzamerhand rimpels. Ongeveer vanaf een jaar of 25  wordt er al minder onderhuids bindweefsel (collageen), hyaluronzuur en elastine aangemaakt. Helaas neemt de veroudering alleen maar toe naarmate de jaren vorderen. Als de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt er zelfs extra afbraak van elastine plaats

Wanneer de afbraak van bindweefsel en elastine groter is dan de aanmaak, zal de huid slapper worden. Dit leidt uiteindelijk tot rimpelvorming. Roken staat er ook om bekend dat er vervroegd rimpels kunnen optreden.

Welke soorten rimpels zijn er?

Dynamische rimpels

Dit zijn rimpels die ontstaan door spieractiviteiten. Denk maar aan de zogenaamde kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdrimpels. Dynamische rimpels kunnen worden behandeld met een Botox of Azzalure.
 

Statische rimpels

Dit zijn rimpels zijn die altijd zichtbaar zijn en niet onderhevig zijn aan spieractiviteiten. Ze worden niet met Botox behandeld maar met een vulmiddel, de zogeheten filler. Voor fijne rimpels kan een hyaluronzuur worden toegepast. Bijvoorbeeld Restylane, Esthélis, Juvéderm en Teosyal. Voor de diepe lijnen en het krijgen van volume wordt vaak Radiesse gebruikt of ook wel dikker hyaluronzuur. Er is dus een totaaloplossing voor het ouder worden van het gezicht.

Permanent / tijdelijk

Er is een verschil tussen tijdelijke en permanente fillers. Tijdelijke fillers worden door het lichaam afgebroken en verdwijnen na 3 tot 18 maanden. Dit is o.a. afhankelijk van de plaats van injectie, de huidkwaliteit, erfelijkheid en de mimiek van het gezicht.
Permanent houdt in dat deeltjes van de permanente fillers in het weefsel blijven en dat ze niet door het lichaam worden afgebroken. Over de permanente fillers is veel ophef gemaakt, omdat het gebruik ervan niet zonder risico is. Mogelijke complicaties van permanente fillers zijn verhardingen, kapselvorming, toenemende zwellingen, granulomen en ontstekingen.
De Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen, Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) raden het gebruik van permanente fillers af.
Voorbeelden van permanente producten zijn: Artecoll, Artefill, PMS siliconenolie, BioAlcamid, Dermalive en Aquamid.
Permanent wil bovendien niet zeggen dat er geen toekomstige behandelingen meer noodzakelijk zouden zijn. De huidveroudering gaat gewoon door dus er zal altijd weer behandeld moeten worden om uiteindelijk een mooi resultaat te behouden.

Zelf Fillers gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Fillers Ervaringen

1 | 2 | 3 | 4 | … | 89 | 90 |

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste kliniek?

Download onze checklist en neem deze mee tijdens je consult.

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Nieuws over Fillers

Dinsdag 22 oktober 2013

Particuliere klinieken blij met plannen rond cosmetische ingrepen

De vereniging van particuliere klinieken is ‘ingenomen’ met de strengere regels van minister van Volksgezondheid Edith Schippers voor esthetische cosmetische ingrepen.

> Lees verder

Donderdag 2 mei 2013

"Fillers en botox zijn tikkende tijdbommen"

"Fillers en botox zijn tikkende tijdbommen"

Een Brits rapport onthulde dat zogenaamde fillers, die vaak aan de lippen en de ogen worden geïnjecteerd niet gecontroleerd worden, ze vrezen voor een herhaling van het PIP-schandaal, deze Franse siliconenimplantaten bleken achteraf industriële stoffen te bevatten en begonnen te lekken bij verschillende patiënten Experts eisen dat deze stoffen enkel nog op voorschrift te verkrijgen zijn.

> Lees verder

Woensdag 17 oktober 2012

Rimpelvuller wegens complicaties uit handel

Rimpelvuller wegens complicaties uit handel

De filler Hyacorp, die artsen gebruiken om bij patiënten onder meer rimpels te verwijderen, is voorlopig uit de handel gehaald omdat deze complicaties kan veroorzaken. 

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: