Meer Botox


Voor

Na

Botox

9,2 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 436 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

Botox (botuline toxine) is een veelgebruikte spierontspanner. De stof is in korte tijd zeer populair geworden. Toch hoor je soms wel ook wat negatieve geluiden. Bijvoorbeeld dat een gezicht er uitdrukkingsloos door gaat uitzien.

Wanneer botox op de juiste manier wordt gebruikt, geeft het een zachtere natuurlijke gelaatsuitdrukking. Alleen de ingespoten spieren gaan minder samentrekken, al de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd. De normale gezichtsuitdrukking blijft in dat geval behouden. 

Botox is middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botox is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Spierverslapping

Botox (botuline toxine) is een gif van de bacterie clostridium botulinum. Het gif wordt, gemengd met eiwit, in minuscule hoeveelheden gebruikt voor medische doeleinden.

In de neurologie, oogheelkunde en KNO-geneeskunde gebruiken artsen al jaren botox om spastische spieren te verslappen. Sedert midden jaren negentig zijn de plastisch chirurgen het middel ook gaan toepassen voor cosmetische doeleinden.

Zo zorgt botox namelijk voor een blokkering van de overdracht van neurotransmitters. Dzt zijn stoffen die ervoor zorgen dat het signaal van de zenuw wordt overgebracht op de spier.

Vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen en naast de ogen (de welbekende kraaienpootjes) worden ermee verzacht of verdwijnen helemaal.

Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon kunnen niet met botox behandeld worden. Daarvoor moet een injectable worden gebruikt, die bestaat uit een biologisch afbreekbare gel op basis van hyaluronzuur.

Lokale behandeling

Een verdoving is bij deze behandeling niet nodig. De arts spuit Botox met een hele fijne injectienaald rechtstreeks in de spier. Het middel stopt de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Lees meer over wat is botox >

Omdat er geen signalen meer naar de spier worden overgebracht, veroorzaakt dit een verlamming. Het is een zeer lokale behandeling en heeft dus geen effect op de rest van het lichaam.

De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Je krijgt het beste resultaat als je de ingespoten spier na de behandeling veel 'gebruikt'. Pas na een paar dagen is het effect zichtbaar en na ongeveer twee weken is het optimaal. Botox werkt ongeveer vier maanden.

Wil je de mimische spieren blijvend 'lamleggen'? In dat geval zul je de behandeling telkens moeten herhalen. Hoe vaker je het middel dan gebruikt, hoe langer het effectief blijft. Soms wel tot zes maanden.

Zelf Botox gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Botox Ervaringen

1 | 2 | 3 | 4 | … | 87 | 88 |

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste kliniek?

Download onze checklist en neem deze mee tijdens je consult.

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Nieuws over Botox

Dinsdag 3 juni 2014

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

'Botoxgebruikers weten niet wat in hun gezicht wordt gespoten'

Meer dan vijf op de zes mensen die ooit botox heeft gebruikt, heeft geen flauw idee wat er precies in hun gezicht geïnjecteerd is.


Dit blijkt uit Brits onderzoek van een cosmetisch chirurgie bedrijf waarvoor 1.500 botoxgebruikers zijn ondervraagd.

> Lees verder

Dinsdag 22 oktober 2013

Strengere regels voor cosmetische ingrepen gaan nvpc niet ver genoeg

Strengere regels voor cosmetische ingrepen gaan nvpc niet ver genoeg

Strengere regels voor cosmetische ingrepen om misstanden te voorkomen zijn een goed begin, maar het is nog niet genoeg. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) in een reactie op het besluit van minister Schippers voor meer regulering in de sector. Risicovolle behandelingen mogen straks alleen nog door ‘bevoegd’ medisch personeel worden uitgevoerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat schoonheidsspecialistes geen rimpelvullers meer mogen injecteren.

> Lees verder

Maandag 21 oktober 2013

Strengere regels cosmetische ingrepen

Strengere regels cosmetische ingrepen

Alleen bevoegde artsen en zorgverleners mogen als het aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ligt nog permanente rimpelvullers plaatsen. Voor laseren gaat waarschijnlijk hetzelfde gelden.

> Lees verder

> Alle nieuwsberichten

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: