Meer Borstverkleining


Voor

Na

Borstverkleining

9,3 (Gemiddeld behandelingscijfer) Hoe komt dit cijfer tot stand?
Gebaseerd op 65 ervaringen, het maximale behandelingscijfer is 10

Veel vrouwen hebben een fysiek of mentaal probleem met hun te zware of hangende borsten. Door het gewicht van de borsten kunnen rug-, schouder- of nekklachten ontstaan of ze schamen zich voor de grootte of vorm van de borsten. Een borstverkleining kan de borsten liften en weer kleiner en aantrekkelijker maken.

Een borstverkleining is een zwaardere ingreep dan een borstvergroting. De operatie vindt altijd plaats onder algehele narcose. Tijdens de operatie wordt een deel van het vet- en borstklierweefsel verwijderd samen met huid. Afhankelijke van de mate van verzakking moet meestal ook de tepel worden verplaatst en/of kleiner gemaakt. Dit zorgt ervoor dat rond de tepelhoven een cirkelvormig litteken ontstaat. Verder komt er meestal een litteken in de huidplooi onder de borst en een litteken in verticale richting tussen de tepel en de plooi onder de borst. De vorm van de totale snee lijkt op een anker. Dit litteken zal altijd in meerdere of mindere mate zichtbaar blijven en mag het eerste jaar niet aan zon blootgesteld worden.

Vooraf is niet altijd goed te voorspellen hoe de borsten na de borstverkleining eruit gaan zien. Uw chirurg streeft ernaar om de borsten de cupmaat te geven die vooraf besproken is maar soms valt de correctie toch anders uit. Door pilgebruik, zwangerschap of als u na de operatie aankomt in gewicht kunnen de borsten weer groter worden.

Specifieke risico’s van een borstverkleining zijn bloeduitstortingen, pijnklachten door onderhuidse verdikkingen die operatief verwijderd moeten worden, een gestoorde wondgenezing en in een zeldzaam geval ook tepelversterf. Ook de gevoeligheid in de tepels kan na een behandeling veranderd zijn.

Zelf Borstverkleining gehad? Voeg dan nú je ervaring toe     > Schrijf je ervaring

Borstverkleining Ervaringen

1 | 2 | 3 | 4 | … | 12 | 13 |

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste kliniek?

Download onze checklist en neem deze mee tijdens je consult.

Uitleg over keurmerken

ISO NOG RIZIV ZKN

Als consument kom je honderden keurmerken, kwaliteitsstempels, erkenningsregelingen, etc. tegen. Wat stelt het allemaal voor, en welke waarde kun je eraan hechten? Lees meer

Selecteer een kliniek


Of zoek een kliniek

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:


Volg ons op Twitter & Facebook: